Muzica

RxA lanseaza piesa „Rebel”, un indemn temerar de a te expune in toate formele care te compun

RxA anunta lansarea noii sale piese, intitulata sugestiv „Rebel”, care este insotita de o coloana sonora incitanta si de un videoclip muzical subjugant. Melodia, care incepe cu vocea imbietoare a artistei inca din primele secunde de play, devine din ce in ce mai sugestiva pe masura ce RxA canta despre forta interioara si curajul de a te expune in toate formele care te compun intr-o lume plina de indiferenta si oameni temporari.
Dupa debutul de succes cu single-urile „Bird of Prey” si „The Box”, RxA revine cu cea de-a treia lansare muzicala oficiala in limba engleza, si anume cu „Rebel”, melodie scrisa si compusa chiar de ea, in colaborare cu o intreaga echipa de compozitori si scriitori devotati: Navi Ivan, Stefan Marin, Ene Gelu Sergiu, Enri Demi si Andy Horjea. „Piesa sustine ideea de a fi liber si neconstrans de anumite sabloane. «Rebel» reprezinta forma fiecaruia de a se exprima, curajul fiecaruia de a se arata exact asa cum este, de a-si arata unicitatea, iar noua mea piesa subliniaza ca toate aceste actiuni nu reprezinta asa cum s-ar eticheta imediat un act de razvratire, de rebeliune, impotriva cuiva sau a ceva, ci, mai degraba, scoate in evidenta forta interioara si curajul de a te expune in toate formele care te compun”, marturiseste RxA.

Videoclipul, regizat de Ciprian Strugariu, transpune in imagini versurile scrise si compuse de RxA, iar Awad Chady, coregraf al reality show-ului „Bravo, ai stil!”, reuseste sa dea contur acestora printr-un real spectacol de arta si… dans. „Sunt un dansator profesionist cu disciplina sportiva, un artist cu viziune care poseda simtul ritmului, un corp natural flexibil si o miscare creativa pentru a exprima emotii, idei si povesti. Am simtit si trait acest proiect. Cu siguranta, oamenii vor simti si trai si ei, la randul lor, aceleasi sentimente”, a declarat Awad Chady.
Piesa „Rebel” poate fi ascultata si pe platforma Spotify:
https://open.spotify.com/track/6SMJpGISosjPpDGVQlZNSx?si=D-spRMOjSXGfSbgI4wHGYQ

Despre RxA
Dupa absolvirea Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti si finalizarea Scolii Vedetelor de la TVR, RxA si-a continuat cu succes drumul in industria muzicala romaneasca, colaborand cu nume mari, precum Smiley, Andra, INNA, Tudor Chirila, Ioana Igant, Stefan Banica si Giulia Anghelescu, alaturi de multe personalitati din showbiz-ul muzical autohton. In 2008 si 2009, RxA a lucrat cu postul de televiziune Kanal D pentru inregistrarea genericului emisiunii „Rataciti in Panama” si, deopotriva, cu una din cele mai mari companii de productie cinematografica din lume, The Walt Disney Company, pentru numeroase proiecte de dublaj, cum ar fi „Clubul lui Mickey Mouse”, „Frumoasa si Bestia”, „Strada Dalmatieni 101” si „Peter Pan”. In ultimii opt ani, cantareata a ajuns in Los Angeles, unde a studiat cu profesorul de voce al celebrei Tori Kelly, descoperind-o, mai apoi, pe MeeRah, vocal coach-ul de la „Vocea Romaniei”, care a indrumat-o in a-si gasi libertatea vocala bazata pe tehnica.