Teatru si Film

Scoala de teatru de la Sibiu, distinsa cu trei premii la Gala Tanarului Actor HOP 2021

Studentii Departamentului de Arta Teatrala din cadrul Universitatii „Lucian Blaga” Sibiu au obtinut trei premii la Gala Tanarului Actor HOP 2021, desfasurata zilele trecute la Alba-Iulia, distinctiile fiind o reconfirmare a valorii scolii de teatru de la Sibiu.
„Dupa triumful Festivalului International de Teatru de la Sibiu – Construim impreuna speranta, Scoala de Teatru a Universitatii Lucian Blaga din Sibiu reuseste, prin studenta noastra masteranda, Andrada Oltean, o premiera absoluta – este singura actrita care primeste trei premii la Gala Tanarului Actor HOP 2021. In numele Teatrului National Radu Stanca Sibiu, a Festivalului International de Teatru de la Sibiu, o felicit pentru performanta deosebita si ne bucuram ca ea face parte deja din spectacolele TNRS, in care are prezente notabile”, a declarat Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului National „Radu Stanca” Sibiu si presedintele Festivalului International de Teatru de la Sibiu.
Andrada Oltean a primit Premiul publicului pentru cea mai buna actrita si Premiul pentru prestanta, rostire scenica si expresie corporala – acordat de actrita Dorina Lazar, pentru „Pentru fapta, rasplata”.
Premiul publicului pentru cea mai buna trupa de actori a fost castigat de „Memento uMori (I.L. Condoleante)”, cu Cezara Cretu, Andrada Oltean, Vlad Pelin si Alis Pelle, o ingenioasa inscenare a personajelor lui Caragiale, care vin special la inmormantarea lui.
Cea de-a XXIV-a editie a Galei Tanarului Actor HOP 2021 s-a incheiat in 4 septembrie 2021, la Alba Iulia, evenimentul fiind organizat sub egida UNITER.
Tema editiei din acest an a fost Teatru coregrafic. DansActorul ca fenomen al teatrului actual, acesta fiind al treilea an in care directorul artistic al Galei HOP a fost coregraful si dansatorul Gigi Caciuleanu.

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2021/09/Gala-HOP-2021-ziua3-04-sept_foto-Andrei-Gindac_86_mic.jpg