Teatru si Film

Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu, la Reuniunea Teatrelor Nationale Romanesti, cu „Felii” si „Cui i-e frica de Virginia Woolf?”. Constantin Chiriac primeste titlul de doctor honoris causa la Chisinau

Doua dintre cele mai apreciate spectacole ale Teatrului National „Radu Stanca” Sibiu sunt prezentate zilele acestea la cea de-a sasea editie a Reuniunii Teatrelor Nationale Romanesti din Chisinau, eveniment desfasurat sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu si al Presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis.
Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului National „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) si presedintele Festivalului International de Teatru de la Sibiu, va primi, in aceeasi perioada, titlul de doctor honoris causa al Academiei de Studii Economice Moldova.
Reuniunea Teatrelor Nationale Romanesti la Chisinau se desfasoara in perioada 15-29 septembrie 2021, prilej cu care este celebrata si implinirea unui secol de activitate a Teatrului National „Mihai Eminescu” Chisinau.
Publicul din Basarabia se va intalni cu Ofelia Popii in spectacolul „Felii”, de Lia Bugnar, marti, 21 septembrie. Scenografia & light design-ul spectacolului sunt semnate de Dragos Buhagiar, coregrafia ii apartine lui Florin Fieroiu, muzica si sound design-ul lui Vlaicu Golcea, iar figuratia este asigurata de Alexandru Malaicu.
„Felii de viata, felii de iubire, felii de criza, felii de tristete, felii hilare, felii. Si cand cameleonul Ofelia Popii se dezlantuie intre atatea felii, spectacolul poate, pe buna dreptate, sa se numeasca Ofelii. Nici ca putea aceasta piesa a mea sa aiba un destin mai norocos”, spune regizorul Lia Bugnar.
Ofelia Popii, Marius Turdeanu, Cezara Cretu si Horia Fedorca vor juca pe scena Teatrului National „Mihai Eminescu” Chisinau in spectacolul „Cui i-e frica de Virginia Woolf?”, de Edward Albee. In regia lui Andrei si Andreea Grosu, traducerea Ionut Grama, scenografia Vladimir Turturica si manager proiect Claudia Maior, productia TNRS este programata in 22 septembrie 2021.
Reuniunea Teatrelor Nationale Romanesti la Chisinau este organizata de Teatrul National „Mihai Eminescu” din Chisinau, cu sprijinul Institutului Cultural Roman, al Institutului Cultural Roman Mihai Eminescu la Chisinau, al Ministerului Culturii al Romaniei si al Ministerului Culturii al Republicii Moldova.
La Reuniunea de la Chisinau participa importante institutii teatrale din Romania si Republica Moldova, care prezinta productii teatrale recente.