Home » Semifinala „Vedeta populara”, in duminica Rusaliilor, la TVR 1
Comunicate

Semifinala „Vedeta populara”, in duminica Rusaliilor, la TVR 1

Cu ritualuri de nunta din toata tara si cantece din folclorul minoritatilor nationale, cei noua semifinalisti sunt pregatiti sa ne cucereasca inimile. Iuliana Tudor ii invita in scena la „Vedeta populara” duminica, 4 iunie, de la ora 21.00, la TVR 1.

Dupa sapte editii „Vedeta populara” in care ne-au bucurat si ne-au emotionat cu cantecele lor, noua concurenti au reusit sa ajunga in semifinala si sunt pregatiti sa ne arate ca merita mai mult decat atat. Unii dintre ei sunt la doua participare in concursul de talente si viseaza la aceasta seara de ani intregi! Doar cinci dintre ei se vor califica, insa, in Marea Finala. Cine sunt cei mai buni dintre cei buni aflam pe 4 iunie, de la ora 21.00, cand Iuliana Tudor ne asteapta la TVR 1, la semifinala „Vedeta populara”.

In prima proba, fiecare concurent va interpreta un cantec dintr-un ritual de nunta din zona pe care o reprezinta. Proba a doua ii pune in ipostaza de a prezenta o piesa din folclorul minoritatilor nationale. Se anunta, asadar, o seara plina de culoare, ritmuri si voie buna.

Daniel Breban, de 17 ani, vine din Tara Chioarului sa ne convinga cu glasul, dar si cu viola sa. Iar pentru a doua proba, tanarul a ales o melodie din folclorul bulgaresc.

Medic de profesie, Zvonko Trailovici, de 43 de ani, a pastrat mereu in suflet folclorul din Valea Timocului, unde a copilarit. Pentru prima oara, va canta pe o scena un cantec din folclorul sarbesc.

Botosaneanca Sabrina Aiacoboaie, de 16 ani, s-a bucurat cel mai mult de calificarea in semifinala, ea fiind cea care si-a castigat locul prin tragere la sorti, primind a doua sansa. Folclorul german nu i-a pus mari probleme, dupa ce a reusit sa descifreze versurile melodiei pe care o va prezenta.

Sebastian Serban, din Mures, are 20 ani, lucreaza in IT si este semifinalistul care ne-a incantat in prima editie a sezonului 9 „Vedeta populara”. Il vom vedea si pe el duminica, la TVR 1, interpretand o balada haiduceasca maghiara.

Pasionata de modelling si folclor, gorjeana Simina Popescu, de 17 ani, este castigatoarea ultimei editii de concurs, alaturi de Zvonko Trailovici. O vom asculta cu o piesa de joc din folclorul ucrainean. E la a doua participare la „Vedeta populara”, asa ca are ambitii mari!

De aceeasi varsta este si Roxana Goia, care vine din Timis la fel de hotarata… si cu un busuioc, pentru noroc! Ba chiar si cu o piesa extrem de emotionanta din folclorul italian.

La randul ei, Anda Horoba, de 24 ani, de pe Valea Tiblesului, crede ca are mai multe sanse la calificare daca urca pe scena emisiunii insotita de… toti membrii familiei! Vom vedea daca ii va impresiona astfel pe cei cinci jurati. Si daca nu, mai are o sansa cu folclorul ucrainean, in proba a doua.

Despre „petrecerea burlacilor”… in varianta bucovineana ne va canta Petronela Popa, o suceaveanca de 19 ani. Tot ea ne va aduce pe scena bucuria folclorului aroman.

Iar Alexandru Staicu, de 16 ani, ne arata frumoasele obiceiuri din Teleorman. „Roger”, fratele lui Ionita din Clejani, l-a ajutat cu documentarea pentru piesa din folclorul tiganesc pe care o va canta la a doua proba, tot el oferindu-i si o palarie traditionala, pentru autenticitate…

Niculina Stoican, Cornelia Rednic, Elise Stan, Grigore Lese si Bogdan Mihai Simion, cei cinci membri ai juriului „Vedeta populara”, vor analiza atent fiecare artist in parte, cantarind cine merita sa ajunga in Finala. Iar Orchestra Ansamblului Profesionist Cindrelul Junii Sibiului, dirijor Cristian Obrejan, acompaniaza toate momentele muzicale ale serii. Tot Junii Sibiului sunt si cei care ii vor insoti pe artisti cu momente coregrafice semnate de Silvia Macrea.

„Duminica seara, toata Romania e populara”, ne asigura, ca de obicei, Iuliana Tudor, asteptandu-ne sa traim impreuna emotia semifinalei „Vedeta populara”, cu ale sale cantece si traditii ce spun istoria acestui neam, cu oamenii ei plini de bucurie si speranta, cu muzicieni desavarsiti si cu povesti emotionante. Sezonul 9 al emisiunii realizate de Iuliana Tudor se vede la TVR 1 in fiecare duminica, de la ora 21.00. „Vedeta populara” se difuzeaza simultan si la TVR Moldova si TVR International.