Comunicate Teatru si Film

Serialul coreean „Jumatatea mea”, productie 2023 – in premiera la TVR 1

O poveste despre o perioada istorica, dar care are in prim-plan doi indragostiti! Drama romantica ce spune povestea tinerei Yoo Gil-chae, nascuta intr-o familie bogata, si a lui Lee Yang-hyun, un nobil misterios, se vede la TVR 1 de luni, 8 ianuarie, ora 16:45.

Jocul actoricesc exceptional, intriga captivanta si calitatea productiei vor fi remarcate de telespectatorii care se vor lasa prinsi de povestea de iubire din cel mai nou serial coreean programat de TVR 1. Din 8 ianuarie, de luni pana vineri, de la ora 16:45, urmarim la TVR 1 serialul „Jumatatea mea / My Dearest”, productie Coreea de Sud a anului 2023. Drama romantica se intinde pe 21 de episoade, regizate de Kim Seong-yong, Lee Han-jun si ii are in distributie pe actorii coreeni Namkoong Min, Ahn Eun-jin, Lee Hak-joo, Lee Da-in, Kim Yun-woo.

Nascuta intr-o familie instarita din orasul coreean Nogeun-ri, Yoo Gil-chae are toata lumea la picioare si un sir lung de pretendenti la mana ei. Dar alesul intarzie sa apara, fiindca tanara pare sa fie indragostita chiar de logodnicul prietenei ei celei mai bune. Si cum caile inimii sunt incurcate, in vise ii apare mereu o figura enigmatica asteptand-o la malul marii. Ar putea fi vorba despre Lee Yang-hyun, un tanar nobil misterios, care-si face aparitia in oras si caruia nimeni nu-i cunoaste trecutul. Viata linistita si confortabila a lui Gil-chae si a familiei ei se schimba dramatic, cand imperiul chinez invadeaza regatul Joseon si realitatea cruda pune capat visurilor de iubire. Despartiti in haosul razboiului, Gil-chae si Yang-hyun trebuie sa lupte pentru a supravietui si a-si regasi fericirea.

Intr-o epoca in care majoritatea dramelor istorice adopta o intorsatura de tip fantasy, noua drama MBC „Jumatatea mea / My Dearest” isi propune sa livreze o poveste despre o perioada istorica, dar care are in prim-plan doi indragostiti hotarati sa lupte pentru a-si trai iubirea. Astfel, actiunea serialului e plasata in secolul al XVII-lea, in timpul invaziei Qing in statul Joseon.

Avandu-i in rolurile principale pe actorii Namkoong Min si Ahn Eun-jin, serialul „Jumatatea mea / My Dearest” nu se bazeaza pe elementul fantastic, comun in majoritatea celorlalte drame istorice difuzate recent – ​​personaje care se reincarneaza, creaturi mitice cu noua cozi sau oameni cu superputeri. Dar drama romantica are un element care va atrage cu siguranta spectatorii, potrivit declaratiilor actorilor din distributie si producatorului principal. Este vorba despre trairile a doi indragostiti in timpul unui razboi*.

„Invazia Qing in Joseon a fost cel mai zguduitor eveniment al dinastiei Joseon [1392-1910], iar drama noastra este plasata in acea perioada”, a declarat producatorul Kim Sung-yong in timpul conferintei de presa de lansare a serialului „Jumatatea mea / My Dearest” la MBC Hall, in Seul. „Spunem povestea unor personaje care cauta sens, iubire si speranta in acele vremuri. Am vrut sa descriu cu adevarat vremurile si contextul istoric in serialul Jumatatea mea / My Dearest”, ne asigura producatorul serialului.

Namkoong, care il interpreteaza pe Lee Jang-hyun, alaturi de Yoo Gil-chae (portretizata de Ahn Eun-jin), se intoarce pe micul ecran intr-un rol romantic dupa cinci ani si intr-o poveste de epoca, dupa alti zece ani. Anterior, Namkoong a detinut rolul principal in drame de succes precum „Taxi Driver 2″ (2023), „One Dollar Lawyer” (2022) si „Hot Stove League” (2019-2020), toate acestea fara o intriga romantica.

„M-am alaturat serialului Jumatatea mea nu neaparat datorita capitolului romance din aceasta productie, ci pentru ca povestea generala a fost foarte bine structurata”, a declarat Namkoong la conferinta de presa de lansare a serialului coreean. „Dar dimensiunea romantica din Jumatatea mea nu seamana cu nimic din ce au vazut telespectatorii pana acum. Este o poveste sfasietoare, intensa”, a subliniat el. Namkoong a castigat Marele Premiu la SBS Drama Awards 2020 pentru interpretarea sa din „Hot Stove League” si un alt Mare Premiu la MBC Drama Awards, in 2021, pentru „The Veil” (2021). Cat priveste noua productie „Jumatatea mea”, Namkoong ne asigura ca a oferit totul pentru noul sau rol. Ramane sa ne convingem urmarind serialul coreean la TVR 1, incepand de luni, 8 ianuarie, ora 16:45.

Pentru Ahn, care a jucat anterior in drame precum „The Good Bad Mother” (2023) si „The One and Only” (2021-2022), in „Jumatatea mea / My Dearest”, este primul ei rol principal intr-o poveste de epoca. La inceput marturiseste ca i-a fost dificil sa se transpuna in rolul lui Gil-chae, dar in cele din urma a intrat in rol si i-a placut. „Am avut nevoie de multe repetitii si de multa munca pentru a interpreta acest personaj”, a recunoscut Ahn. „Dar colegii si producatorul m-au ajutat foarte mult, iar curand am simtit total personajul. Apoi m-am bucurat sa filmez in diferite locatii minunate din Coreea.”

*Invazia Qing a avut loc in iarna anului 1636 si s-a incheiat cu victoria sa, punand astfel bazele unei relatii tributare a celor din Joseon fata de dinastia Quing.