Home » Singurul artist roman premiat de presedintele american Barack Obama vine la Marina Almasan
Comunicate

Singurul artist roman premiat de presedintele american Barack Obama vine la Marina Almasan

Emisiunea „Femei de 10, barbati de 10” are un invitat special! Sambata, 10 aprilie, de la ora 15:00 il vom cunoaste pe Nicolae Feraru, unul dintre cei mai faimosi cantareti la tambal ai lumii. Muzicianul care i-a acompaniat pe toti marii lautari si solisti de muzica populara ai Romaniei a fost premiat pentru arta sa de Barack Obama.
Suparat, la un moment dat, pe Romania, Nicolae Feraru a ales sa ramana in SUA in ’88 , in timpul unui turneu folcloric. In tara ii fusese blocat accesul pe micul ecran, asa ca a ales sa plece departe, peste Ocean. S-a stabilit in orasul Chicago si s-a reapucat de cantat – lucrul pe care-l stie cel mai bine, mostenindu-si stramosii, cu totii lautari. Dar nu numai romanii de peste Ocean i-au devenit fani, ci si americanii. Virtuozitatea sa a fost rasplatita cu cea mai mare distinctie oferita de statul american pentru promovarea artelor populare. Bonus o scrisoare semnata personal de Barack Obama si 25.000 dolari. Cu tambalul sau a cantat presedintilor Bill Clinton si Barak Obama, dar si la mii de americani ca invitat la cel mai mare festival muzical american, World Music Festival Chicago.

„Sambata, la „Femei de 10, Barbati de 10”, Nicolae Feraru – aflat in vizita in tara sa natala – va vorbi despre performanta. Isi va povesti viata, isi va spune obida si, mai ales, ne va oferi un exceptional moment live de virtuozitate, la tambal – instrumentul alaturi de care artistul a stralucit pe marile scene ale lumii”, spune Marina Almasan, gazda „Femei de 10, barbati de 10”.