Teatru si Film

Spectacolul Hotul de margaritare in Duminica Floriilor la Teatrul Stela Popescu

Hotul de margaritare, un spectacol de Amalia Ciolan adaptare dupa Valeriu Anania, productie a Teatrului Stela Popescu in scenografia Mihaelei Popescu si coregrafia Ioanei Macarie se joaca in Duminica Floriilor, pe 17 aprilie, ora 19, la Sala mica a Palatului National al Copiilor.
Textul piesei “Hotul de margaritare”, scris in anii ‘50 de mitropolitul Bartolomeu Anania, reinterpreteaza parabola fiului risipitor, una dintre cele mai cunoscute pilde evanghelice. Piesa vorbeste despre experientele omului ratacit si deznadajduit, dar care primste in cele din urma sansa renasterii sufletesti. Eliabar, un tanar impetuos si curajos simte o imensa nevoie de a se desprinde de universal familial cunoscut, un pas determinant in maturizare. El porneste in calatoria sa initiatica catre Corint nu ca sa-si risipeasca averea, ci pentru a aduna cunoastere despre sine si despre lume. Aventurile sale ne duc cu gandul la propriile incercari din perioada “plecarii in lume: dozarea increderii in ceilalti, testarea prieteniei si a fidelitatii, sentimentul de neputinta in fata neprevazutului.
“Hotul de margaritare”, un spectacol bogat in metafore vizuale, reflecta teme si preocupari actuale – cautarea propriului rost in lume, conexiunea cu familia si locul nasterii, importanta valorilor juste intr-o lume confuza, condusa de dorinta oarba de imbogatire.
In distributie Eli – Viorel Paunescu, Rimon – Alexandru Floroiu, Eliabar – Cristian Neacsu, Humbaba – Paul Cimpoieru, Fanuel – Sorin Aurel Sandu, Critias – Catalin Frasinescu, Tamara – Tamara Roman / Amalia Popa / Ana Maria Carablais, Ariadna – Teodora Calagiu / Ana Maria Carablais, Poporul – Andrei Dogaru, Cosmin Vasile, Cristina Marin Neagu, Alexandra Dogaru, Carmen Margarit, Silvia Mauritiu

Acces 12 +
Durata: 1 ora si 20 de minute, fara pauza

Bilete pe www.mystage.ro

www.teatrulstelapopescu.ro
www.facebook.com/TeatrulStelaPopescu
www.instagram.com/teatrulstelapopescu