Teatru si Film

Spectacolul studentesc „Puzzle” incheie editia din acest an a Festivalului MORSI din Milano

Spectacolul „Puzzle”, in regia lui Ianos Petrascu, a fost prezent in 18 si 19 octombrie pe scena de la Civica Scoula di Teatro Paolo Grassi, in incheierea programului din acest an a Festivalului International MORSI, ajuns la cea de-a VIII-a editie.
Spectacolul – productie a Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu, in parteneriat cu Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu – are in distributie studenti si absolventi ai Departamentului de Arta Teatrala (DAT): Andrada Oltean, Isabela Haiduc si Costea Gajim. Totodata, spectacolul se bucura de ajutorul Violetei Buduleci si al lui David Guta – la randul lor, masteranzi ai specializarii de Management si Antreprenoriat Cultural, respectiv Arta actorului, in cadrul DAT –, in timp ce managerul de proiect este conf. univ. dr. Luminita Birsan.

„Puzzle” exploreaza jungla relatiilor interumane si a regulilor impuse de societate, trecute prin filtrul adevarului personal al fiecarui personaj. In acest experiment de teatru-dans, publicul poate decide cum evolueaza povestea, fiind partas la o punere in oglinda a propriilor alegeri care ne definesc destinele.
„Puzzle” este una dintre cele mai de succes productii studentesti sibiene, fiind recompensata in acest an cu Premiul pentru cel mai bun spectacol si Premiul de originalitate la Blu Theatre Revolution University Contest Constanta.

„Puzzle” – singurul spectacol strain invitat la cea de-a VIII-a editie a Festivalului MORSI
Cele doua reprezentatii „Puzzle” au fost intampinate cu entuziasm de catre publicul milanez, spectacolul sibian fiind singura productie straina invitata in Festivalul MORSI 2022, festival dedicat productiilor de dans si teatru-dans studentesti. Echipa din Sibiu s-a bucurat, de asemenea, de primirea calduroasa a doamnei prof. Tatiana Olear – directorul de la Civica Scuola di Teatro Paolo Grassi, organizator principal al festivalului milanez.
Cu prilejul celei de-a doua reprezentatii din „Puzzle”, studentii sibieni au fost onorati de prezenta in sala a Excelentelor Lor, doamna Lucica Tudoranu si domnul Cristian Capatina, consuli in cadrul Consulatului General al Romaniei la Milano, care si-au aratat disponibilitatea de a sustine orice activitate viitoare realizata intre Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Departamentul de Arta Teatrala, si scolile de teatru din Milano.

Dupa Milano, „Puzzle” poposeste la Chisinau si Bucuresti
Coproductia sibiana semnata de Ianos Petrascu se pregateste in urmatoarele saptamani de doua noi plecari.
In perioada 30 octombrie – 1 noiembrie, „Puzzle” va fi prezent la BEFREE Festival in Chisinau. In acelasi timp, „Puzzle” este singurul spectacol studentesc sibian selectat pentru a face parte din programul din acest an al Festivalului National de Teatru din Bucuresti, organizat in perioada 6-13 noiembrie.

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2022/10/Puzzle-foto-1.jpg