Comunicate

Stefan Banica Jr. la „Reteaua de idoli”: „Lectiile de viata primite de la tata si-au pus amprenta pe modul meu de a gandi”

Duminica, 4 aprilie, la „Reteaua de idoli” este invitat unul dintre cei mai iubiti artisti: Stefan Banica Jr. Celebrul cantaret si actor, oaspetele Irinei Pacurariu a oferit una dintre cele mai emotionante confesiuni: a vorbit cu sinceritate despre avantajele si dezavantajele celebritatii si chiar a incercat, in exclusivitate, sa lamureasca zvonurile din viata sa.

E suficient sa spunem „Concert de Craciun” si gandul ne poarta spre un artist care a facut o traditie din aceste spectacole: Stefan Banica. Invitatul Irinei Pacurariu de duminica, de la ora 18:00, la TVR 2, este o vedeta, dar si un familist convins. Stefan Banica se emotioneaza de fiecare data cand vorbeste despre parinti, in special despre tatal sau, regretatul Stefan Banica Senior, unul din cei mai mari actori ai comediei romanesti.
„Lectiile de viata primite de la tata si-au pus amprenta pe modul meu de a gandi. De exemplu, pusti fiind i-am spus „Tata, am fost la un film si nu mi-a placut actorul din rolul principal. Mi s-a parut ca e slab”. Era un film romanesc . Tata tace. apoi spune: „Ai fost la film… ai platit bilet?” „Nu, am intrat ca a zis cineva ca sunt baiatul lui Stefan Banica!” . „Deci nu ai platit biletul. Atunci sa nu iti mai dai cu parerea despre cineva care a facut ceva. Tu ce ai facut? Nu ai facut nimic. Cand o sa platesti bilet, sa iti dai cu  parerea. Cand o sa faci ceva, sa iti dai cu parerea.” Au trecut anii si am facut „Liceenii”. Am vorbit din nou cu tata. „Auzi, raman la aceeasi parere, dar acum ai dreptul sa vorbesti”, mi-a spus el. Am inteles atunci cum merg lucrurile cand vrei sa pui caramida peste caramida si sa faci o constructie. O cladire nu incepe cu etajul intai, incepe cu parterul”, a povestit actorul la „Reteaua de idoli”.
Stefan Banica Jr. a facut senzatie inca din tinerete atat pe plan muzical, cat si pe plan actoricesc. Fiecare aparitie este apreciata, fie ca este vorba de muzica, teatru sau televiziune. In 2009, Stefan Banica Jr. a cantat alaturi de celebra soprana Angela Gheorghiu, un simbol in muzica, in Hyde Park, Londra, la Balul BBC, unde au interpretat „Numele tau”, o melodie proprie. „Va invit sa descoperiti un artist foarte bun din Romania, Stefan Banica”, a spus Angela Gheorghiu pe scena, in fata a peste 30.000 de spectatori. „Ii multumesc Angelei Ghiorghiu pentru materialul acesta, pe care eu nu la vazut pana acum. Adrian Enescu ne-a ajutat cu orchestratia. El ne-a trimis partituri, eu nu stiu notele, sunt autodidact. Dar am compus cantecul, muzica, versurile… Va dati seama, orchestra… cred ca erau 100 de oameni…”, a mai spus Stefan Banica Jr.