Home » TVR va tine conectati la competitia sportiva de ciclism “Turul Romaniei”
Comunicate

TVR va tine conectati la competitia sportiva de ciclism “Turul Romaniei”

In ultima zi a lunii august, Federatia Romana de Ciclism a dat startul uneia dintre cele mai importante competitii sportive de ciclism din tara noastra, „Turul Romaniei”, editia cu numarul 54, care se va desfasura in perioada 31 august – 5 septembrie pe un traseu de peste 800 de km.
In urmatoarele zile, TVR 2 va va tine conectati cu cele mai importante informatii aduse de echipa TVR de pe traseu, in rezumate ale zilei de la ora 23:00 (in reluare miercuri, joi, vineri si luni, 6 septembrie, de la ora 7.00, iar sambata si duminica de la ora 7:30). Si telespectatorii TVR 1 vor afla mersul competitiei in relatarile de miercuri, de la ora 8:30, joi si vineri de la 10:15, sambata de la ora 11:30, duminica de la ora 17:30, respectv luni, 6 septembrie de la ora 10:15.

Programul rezumatelor la TVR 2
Miercuri, 1 septembrie, ora 23:00 – etapa1 Timisoara – Deva
Joi, 2 septembrie, ora 23:00 – etapa 2 Deva – Paltinis
Vineri, 3 septembrie, ora 23:00 – etapa 3 Sibiu – Poiana Brasov
Sambata, 4 septembrie, ora 23.10 – etapa 4 Brasov – Bucuresti
Duminica, 5 septembrie, ora 00.10 – etapa 5, Bucuresti
La startul competitiei „Turul Romaniei” s-au aliniat 99 de ciclisti, 15 echipe din zece tari: Italia, SUA, Germania, Polonia, Kazakhstan, Cehia, Serbia,Slovacia si Romania, printre care se numara o echipa procontinentala, 11 continentale si 3 nationale.
Traseul din acest an incepe din Timisoara si trece prin orase precum Lugoj, Hunedoara, Deva, Orastie, Sebes, Sibiu, Agnita, Fagaras, Rasnov, Brasov, Ploiesti. Echipele sunt formate din sapte ciclisti si vor participa:
ANDRONI GIOCATTOLI SIDERMEC – UCI ProTeam – ANS – ITALIA
WILDLIFE GENERATION PRO CYCLING – UCI Continental Team – USA
MALOJA PUSHBIKERS – UCI Continental Team – GERMANIA
GIOTTI VICTORIA SAVINI DUE – UCI Continental Team – ROMANIA
VOSTER ATS TEAM – UCI Continental Team – POLONIA
HRE MAZOWSZE SERCE POLSKI – UCI Continental Team – POLONIA
BIKE AID – UCI Continental Team – GERMANIA
VINO-ASTANA MOTORS – UCI Continental Team – KAZAKHSTAN
WORK SERVICE – MARCHIOL – DYNATEK – UCI Continental Team – ITALIA
TUFO – PARDUS PROSTEJOV – UCI Continental Team – REPUBLICA CEHA
D’AMICO – UM TOOLS – UCI Continental Team – ITALIA
CYCLING ACADEMY TRENCIN – UCI Continental Team – SLOVACIA
POLISH NATIONAL TEAM – Nationala – POLONIA
SERBIA NATIONAL TEAM – Nationala – SERBIA
ROMANIA NATIONAL TEAM – Nationala – ROMANIA

Printre concurenti se numara si cei mai importanti ciclisti romani: Eduard-Michael Grosu, castigatorul editiei de anul trecut, Serghei Tvetcov, dublu campion national (contratimp si fond), care pedealeaza alaturi de echipa sa din SUA, Wildlife Generation Pro Cycling si Emil Dima, sustinut de singura echipa continentala romaneasca, Giotti Victoria Savini Due. Alt favorit este Daniel Munoz, de la singura echipa procontinentala din „Turul Romaniei”, Androni Giocatolli Sidermec. Ciclistul din Columbia nu este pentru prima data in Romania – in 2019 a castigat Turul Bihorului. La „Turul Romaniei” participa si veteranul Davide Rebellin, care, la 50 de ani, continua sa pedaleze in plutonul profesionist, alaturi de echipa Work Service Marchiol Dinatek. Considerat unul dintre cei mai buni specialisti in curse de o zi, numite si „clasice”, din generatia sa, Rebellin are peste 50 de prezente de top in clasamentele Uniunii Cicliste Internationale. In 2004, a facut o tripla fara precedent, castigand trei curse celebre – Amstel Gold Race, La Flèche Wallonne si Liège – Bastogne – Liège.