Comunicate

Un nou sezon „Vedeta populara” la TVR 1

Iuliana Tudor deschide sezonul 6 al celei mai populare emisiuni de la TVR 1. Un nou jurat se alatura echipei „Vedeta populara”, iar prima editie este dedicata castingului pentru alegerea concurentilor. Totul se intampla duminica, 25 aprilie, de la ora 21:10, la TVR 1.

25 aprilie este data la care Iuliana Tudor ne da intalnire din nou la TVR 1, pentru prima editie din sezonul 6 al show-ului „Vedeta populara”. Colectia de primavara-vara de intalniri cu folclorul si traditiile populare vine cu noutati: pentru prima data, o editie dedicata preselectiilor realizate de echipa emisiunii in toata tara si un nou membru al juriului – Bogdan Mihai Simion, doctor in Litere, cobzar, solist vocal, scriitor, culegator si cunoscator de muzica veche din toate zonele tarii. „Vedeta populara” e la TVR 1 duminica seara, de la ora 21:10.

Prima editie ni-i prezinta pe cei care au avut indrazneala sa faca proba talentului lor si sa participe la castingul organizat in luna februarie a acestui an. Unii – cu ambitii mari; altii – doar pentru a afla o opinie avizata privind harul cu care au fost inzestrati sau, pur si simplu, pentru a se afla fata in fata cu Iuliana Tudor si echipa sa. Elevi, studenti, medici sau profesori, cu varste de la 16 la 60 de ani, se vor regasi, in prima editie „Vedeta populara”, sub ochiul critic al membrilor juriului, care vor comenta, pe rand, prestatiile concurentilor. Pe cei selectati sa intre in concursul de talente ii vom cunoaste, insa, abia de duminica urmatoare, cand va incepe competitia propriu-zisa.

O a doua noutate importanta a acestui sezon este cooptarea in echipa de jurati a unuia dintre cei mai tineri – si, probabil, unul dintre ultimii – cobzari din tara, Bogdan Mihai Simion, care va ocupa un loc la masa juriului, alaturi de realizatoarea Elise Stan, de Niculina Stoican, de Cornelia Rednic si de Grigore Lese. Personaj pitoresc si spontan, Bogdan este recomandat de pasiunea si preocuparea sa constanta pentru folclor, pentru care cutreiera tara in lung si in lat, de pregatirea sa si de experienta realizarii unei emisiuni radio dedicata „muzicii despre cine suntem”, de contributia pe care o are la continuitatea si pastrarea muzicii autentice din spatiul tarii noastre, fie ea romaneasca, tiganeasca ori cu influente armenesti, evreiesti, greco-turcesti sau slave.
Si in acest sezon, pe scena „Vedeta populara” vor urca orchestre din toata tara, care vor asigura acompaniamentul pentru concurenti si pentru toate momentele artistice ale acestui sezon.
Cu aceeasi emotie si nerabdare care o incearca la fiecare debut de sezon, Iuliana Tudor ne invita pe toti sa o insotim si in frumoasa calatorie pe care o incepe: „Ma bucur ca putem oferi continuitate proiectului „Vedeta populara”, mai cu seama ca, in urma castingului desfasurat in februarie, avem participanti foarte buni. „Vedeta populara” a devenit prima platforma de interes pentru toti cei care doresc sa aiba ceva de spus in lumea folclorului romanesc. Multumesc publicului care ne-a fost alaturi in numar atat de mare in sezoanele trecute si va astept cu aceleasi emotii, din 25 aprilie, in fiecare duminica seara, la TVR 1.”

Nota: si pentru editiile sezonului 6 „Vedeta populara”, echipa de realizatori asigura ca filmarile vor fi realizate cu respectarea tuturor normelor in vigoare impuse de pandemie.