Comunicate

UniCredit Bank, de 18 ani alaturi de FITS!

In perioada 20 – 29 august 2021 are loc cea de a XXVIII-a editie a Festivalului International de Teatru de la Sibiu (FITS). Unul dintre cele mai importante evenimente din lume dedicate artelor spectacolului, Festivalul are ca tema in acest an „Construim speranta impreuna”.
UniCredit Bank continua sa fie si la aceasta editie unul dintre cei mai importanti sustinatori ai FITS.

Dupa un an in care intreaga lume a fost greu incercata, iar Festivalul a avut o ambitioasa editie exclusiv online, FITS revine in sali, pe strazile si in pietele Sibiului, pe alei si in parcuri, spre bucuria sibienilor, a invitatilor si a tuturor participantilor.
„Parteneriatul pe care il avem cu UniCredit Bank, si care a ajuns la al 18-lea an, este mai mult decat un parteneriat, o prietenie. Pentru ca doar prietenii raman alaturi de tine si te ajuta sa evoluezi si sa duci, an de an, acest miracol, FITS, catre oameni. Fabrica de Cultura, aplicatia, revista, toate proiectele speciale gandite impreuna pentru public stau sub semnul celei mai mari pretuiri pentru acesta! Iar in acest an „Construim speranta impreuna”, la propriu! Le multumesc si pentru asta!” – Constantin Chiriac, Director General TNRS si Presedintele FITS.

Ca partener de traditie al evenimentului, UniCredit Bank isi continua angajamentul de a sprijini Festivalul, dar sustine in continuare si unul dintre cele mai importante puncte de intersectie intre cultura si comunitatea sibiana: Fabrica de Cultura.
Unul dintre cele mai ambitioase proiecte demarate in cadrul FITS, Fabrica de Cultura a inceput, acum sapte ani, cu o singura sala – Faust – dupa care a mai deschis pentru public inca doua spatii de joc interioare – salile Lulu si Eurgenio Barba – si unul exterior, dedicat spectacolului Metamorfoze. Dezvoltarea sa, alaturi de partenerii IACM Constructii SA, TNRS & FITS, va continua si in viitor, pentru ca acest loc sa devina un centru de excelenta in artele spectacolului la nivel mondial.
”Suntem un partener de incredere care isi onoreaza promisiunile, iar sprijinirea demersurilor culturale si creative face parte din ADN-ul nostru. Acesta este cel de-al 18 an de asociere cu FITS, dar si de relatie pe care o avem, in contextul Festivalului, cu comunitatea sibiana si cu cei pentru care cultura si industriile creative conteaza cu adevarat. Vom continua sa construim speranta impreuna!” – Anca Ungureanu, Identity & Communication Director, UniCredit Bank Romania.
In zilele de 26, 27 si 28 august, UniCredit propune tuturor celor prezenti un proiect de arta participativa: Zidul Sperantei. Astfel, orice persoana din public va putea trimite, prin SMS la numarul 0757.771.435 (tarif normal), mesaje care sa contina sperantele sale. Acestea se vor transforma in caramizi virtuale, proiectate, alaturi de mesaje, pe zidul Casei Albastre din Piata Mare. FIecare astfel de caramida va construi Zidul Sperantei.
In ton cu tema de anul acesta a Festivalului, dar si ca un indemn la empatie si incredere, arta se va transforma in speranta, iar sperantele in arta!
Un alt proiect multimedia pregatit tot de UniCredit ii asteapta pe spectatori in foaierul salii Faust de la Fabrica de Cultura.Pentru aceasta editie, UniCredit Bank a facut demersuri speciale pentru confortul spectatorilor de la Fabrica de Cultura, dar nu numai.
Toti cei interesati pot descarca aplicatia FITS2021 cu informati necesare unei experiente complete de Festival, dar si revista-program cu recomandari de evenimente, tiparita in cateva mii de exemplare si distribuita gratuit.

***

FITS se desfasoara intre 20 si 29 august, reuneste circa 2000 de participanti, pentru un numar de peste 600 de evenimente desfasurate in 36 de locatii. Editia din anul acesta se desfasoara in trei dimensiuni: fizic, online si hibrid (transmisiuni in direct, online, ale unora dintre evenimente).
Pe toata durata Festivalului, organizatorii au luat masurile pentru respectarea conditiilor oficiale necesare desfasurarii evenimentelor in conditii de siguranta.