Home » ADRENALINA – un spectacol ce exploreaza tema adictiei contemporane si cultura pop recenta – PREMIERA la Teatrul EXCELSIOR
Teatru si Film

ADRENALINA – un spectacol ce exploreaza tema adictiei contemporane si cultura pop recenta – PREMIERA la Teatrul EXCELSIOR

Teatrul EXCELSIOR – singurul teatru din Bucuresti dedicat adolescentilor si tinerilor adulti – anunta premiera spectacolului ADRENALINA de Gabriel Sandu – o productie ce exploreaza tema adictiei contemporane in diferite forme si cultura pop recenta.
Spectacolul se joaca la Sala Studio a Teatrului EXCELSIOR si va avea premiera oficiala sambata, 9 martie 2024, ora 19:00.
Adrenalina reprezinta o calatorie in timp, in inima Anilor 2000, prin prisma unei trupe dance formate din trei adolescente care au socat o intreaga tara. Succesul lor fulminant a durat doar o vara, dar emotia de a fi pe scena in fata mii de oameni care le scandau numele le-a legat destinul pe viata. 20 de ani mai tarziu, cele trei decid sa se reuneasca pentru un concert aniversar, oferind oamenilor o incursiune sincera in lumea faimei de-o vara si in toate controversele ce au urmat.
Spectacolul devine o oportunitate de a revizita si de a aduce in discutie estetica Anilor 2000, sunetul, valorile si obsesiile vremii, prin prisma a trei personaje puternice.
Costumele reflectorizante si ritmurile dance le insotesc pe cele trei tinere de la glorie pana in adancurile vietii fiecareia. Dependentele si relatiile toxice se impletesc intr-o poveste organica. Reuniunea trupei nu reprezinta doar un moment de sarbatoare, ci si o ocazie de autodescoperire, in care decorul vibrant al anilor 2000 se transforma sub ochii nostri, reflectand realitatile actuale.
Gabriel Sandu, autorul spectacolului
Alaturi de Gabriel Sandu, care semneaza textul si regia spectacolului, din echipa de creatie a spectacolului fac parte si Clara Stefana (scenografie), Ruxandra Bobleaga (coregrafie si lighting design), Miruna Croitoru (video si lighting design), PLUSHY (muzica), Andreea Gazdaru (consultant psihologic), Maria Alexievici (pregatire muzicala).
Distributia spectacolului ADRENALINA este alcatuita din actritele Teatrului EXCELSIOR: Dana Marineci, Oana Predescu, Iulia Samson. Aparitie video: reallyrux.
Adrenalina este un spectacol-confesiune. Relateaza experientele intense de viata a trei femei care si-au trait adolescenta in lumina reflectoarelor. Aspirational, nu? Dar cu ce costuri?
Tina, personajul pe care il interpretez, este o femeie talentata, inteligenta, dar cu o patima care ii va distruge viata. Intalnirea cu celelalte doua colege de formatie este un prilej sa se scuture de vechile obiceiuri si sa se schimbe.
Spectacolul ridica o intrebare importanta: Dependentele sunt problema, sau ce se ascunde in spatele dependentelor? Ratarea, frica de abandon, rusinea, lipsa de sens; care este sursa durerii?
Oana Predescu, actrita, interpreta personajului Tina
Sori a facut parte dintr-o formatie pop dance cand avea 14 ani. Ea, Tina si Lala au cantat o vara intreaga prin toata tara. Aveau doar doua melodii compuse dar asta nu a contat. Apoi a urmat un scandal monstru legat de un turneu antidrog si au iesit din atentia publica.
In spectacol ne intalnim cu ele dupa 20 de ani. Sori a ajuns o corporatista de succes care munceste mult si incearca sa se defineasca doar prin ceea ce munceste. Tot ce a fost in trecut a fost taiat, ascuns, renegat, uitat. Asa a facut fata durerii.
Iulia Samson, actrita, despre rolul Sori
Lala este o nostalgica, o femeie-copil cu copil, un om ramas suspendat intr-un trecut caruia incearca sa-i gaseasca un sens. Un om care se preda hazardului si se afunda in spiritualitate din nevoia de apartenenta si de control, iar derapajele ei devin simpatice datorita umorului si optimismului.
Dana Marineci, actrita, despre rolul Lala
Gabriel Sandu (n. 1988) este un artist multidisciplinar de teatru si film, regizor si scenarist, cu o experienta vasta in actorie si jurnalism. Pasionat de genul docu-fictiunii, Gabriel Sandu se foloseste adesea de instrumentele jurnalismului de investigatie pentru a documenta temele creatiilor sale, apeland ulterior la fictiune pentru a explora noi dimensiuni performative.
Piesele sale au fost traduse in engleza, franceza, maghiara, portugheza si greaca. A regizat spectacole de teatru ce au fost selectate in festivaluri nationale si internationale (Festivalul International de Teatru de la Sibiu FITS, Synergy Novi Sad, Serbia, Bucharest Fringe Festival, Festivalul de Teatru de la Piatra Neamt, Colloquium, Gheorgheni, River Side Studios, Londra).
Primul sau scurtmetraj de fictiune, Dislocat, a fost selectat in cadrul competitiei TIFF 2022, sectiunea ZFR. In septembrie 2022, Gabriel Sandu a prezentat la SAC@Malmaison documentarul work-in-progress Ego trip, in cadrul evenimentului Noaptea Alba a Galeriilor.
In 2023, a semnat dramaturgia spectacolului 10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia, pe care il si coregizaza impreuna cu Elena Morar, la Teatrul de Stat Constanta.
In aceasta perioada, Gabriel Sandu continua filmarile pentru documentul Istoria plina de speranta a Mihaelei Runceanu, produs de Manifest Film.
ADRENALINA
de Gabriel Sandu
– premiera pe tara –
Cu: Dana Marineci, Oana Predescu, Iulia Samson, reallyrux (aparitie video)
Regia: Gabriel Sandu
Scenografia: Clara Stefana
Coregrafia: Ruxandra Bobleaga
Lighting design: Ruxandra Bobleaga, Miruna Croitoru
Video: Miruna Croitoru
Muzica: PLUSHY
Consultant psihologic: Andreea Gazdaru
Pregatirea muzicala: Maria Alexievici
Producator delegat: Camelia Moroianu
Afis: Ale Trusca
Durata spectacolului: 1h 40min
Recomandare de varsta: 14+
Biletele se pot achizitiona atat online, direct din site-ul www.teatrul-excelsior.ro cat si in format fizic, de la casa de bilete a teatrului.