Teatru si Film

Conferintele speciale FITS: Octavian Saiu in dialog cu Israel Galvan – la Sibiu, Constantin Necula si Ioan-Aurel Pop – la Sibiel

Sectiunea dedicata Conferintelor speciale din cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu reuneste, de-a lungul mai multor zile, intalniri esentiale intre personalitati de marca ale culturii romanesti si universale. Presedintele Academiei Romane, Ioan-Aurel Pop, este prezent la un eveniment al acestei sectiuni, in cadrul unei intalniri care are tema „Icoana ca speranta a sufletului”.
Criticul de teatru Octavian Saiu va intra in dialog cu Israel Galvan, marele coregraf si dansator spaniol care participa la Festivalul International de Teatru de la Sibiu cu doua spectacole remarcabile si care, de asemenea, va primi o stea pe Aleea Celebritatilor. Evenimentul va avea loc la Filarmonica de Stat Sibiu, sala mica, in 26 august, ora 11:00.
Sambata, 28 august, la ora 16:00, Parintele profesor Constantin Necula va sustine conferinta „Cum ne restauram sufletul dupa vremuri grele – scurt exercitiu de admiratie a lui Dumnezeu”, cu interpretarea unei Pricesne de Ozana Barabancea, in deschiderea evenimentului. Publicul va putea urmari evenimentul la Catedrala Mitropolitana Sibiu.
Seria Conferintelor speciale ale celei de-a XXVIII-a editii a FITS se va incheia in 29 august, ora 12:00, cu un dialog intre Constantin Necula si Presedintele Academiei Romane, Ioan-Aurel Pop. Evenimentul ii are invitati speciali pe IPS Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului si Arhiepiscopul Sibiului, si pe Constantin Chiriac, Presedintele FITS si Directorul General al Teatrului National „Radu Stanca” din Sibiu. Intalnirea cu tema „Icoana ca speranta a sufletului”, se va desfasura la Biserica Sf. Treime si Muzeul de icoane pe sticla „Pr. Zosim Oancea” din Sibiel.
Festivalul International de Teatru de la Sibiu se desfasoara in perioada 20-29 august 2021, cu tema „Construim speranta impreuna”, iar spectatorii au la dispozitie aplicatia de mobil FITS, care poate fi descarcata gratuit din APP Store si Google Play, un proiect realizat in parteneriat cu UniCredit Bank.

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2021/08/FITS.jpg