Home » Catalin Crisan la Reteaua de idoli: „Am sters din telefon numerele asa-zisilor prieteni”
Comunicate

Catalin Crisan la Reteaua de idoli: „Am sters din telefon numerele asa-zisilor prieteni”

Irina Pacurariu continua seria interviurilor de elita la „Reteaua de idoli”, duminica, 18 aprilie, de la ora 18:00 (in reluare luni, 19 aprilie, de la ora 21:00), la TVR 2, cu un star indragit de public: Catalin Crisan.

La numai 19 ani, trei mari artisti i-au spus ca talentul sau o sa il duca departe: interpretul Dan Spataru, dirijorul si compozitorul Sile Dinicu si actorul Florin Piersic. Catalin Crisan a crezut in talentul sau muzical iar de la o generatie de aur a scenei romanesti a invatat cum sa se pregateasca.
„Este o editie cu un invitat care m-a intors in timp, mai ales ca mi-am provocat invitatul sa fredoneze melodiile celebre ale epocii cand s-a lansat, ale lui si ale colegilor, aceleasi care se fredoneaza si acum, indiferent despre care generatii de romani vorbim. Da, e o muzica pe care n-o mai auzim la radio, dar care face istorie si probabil va rezista inca multa vreme, dincolo de moda sau gusturi”, spune Irina Pacurariu.

Muzica a intrat in viata sa in timpul liceului. Ca sa nu fie trimis la munci agricole, Catalin Crisan a inceput sa compuna cantece patriotice si sa mearga la „Cantarea Romaniei”, unde a luat doar premiul I. Interpretul isi mai aminteste ca invata bine, dar nu era disciplinat, asa ca nu a avut niciodata media la purtare peste 7. Era insa multumit: pentru ca mergea la Cantarea Romaniei, nu mai puteau sa il rada in cap disciplinar.

Catalin Crisan a debutat in 1987 la „Concursul de creatie si interpretare a muzicii usoare romanesti” de la Mamaia, unde a obtinut Premiul I la sectiunea Interpretare cu melodia „Vorbeste marea” (compozitor Aurel Manolache). La Mamaia urca pentru prima data pe o scena si a incurcat versurile melodiei iar sacoul pe care il purta era foarte mare. Slabise 11 kilograme in cele doua saptamani de la avanpremiera si pana la concurs. Avea emotii, nu stia niciun nume din juriu sau din lumea muzicii usoare, dar a avut parte de o puternica sustinere din partea publicului.

Dupa perioada dificila provocata de pandemie, Catalin Crisan spune ca „si-a pus ordine in ganduri”, „a analizat greselile” si se pregateste sa lanseze un dublu album cu melodii inregistrate din 1987 pana acum.
„In izolare, am realizat ceea ce nu am avut timp sa fac foarte mult timp: mi-am pus ordine in ganduri, am analizat greselile comise in ultimul timp, am facut curatenie in telefon, stergand numerele asa-zisilor prieteni, cei care nu m-au sunat cu anii… Mari mi-au fost uimirea si bucuria sa constat ca asa am facut rost de o memorie considerabila la telefon. In rest, mi-am refacut studioul, am trebaluit prin curte, devenind expert in plantarea florilor, am citit mult, am jucat tenis des, am vizionat filmele pe care nu apucasem sa le vad, am intrat in concursuri de sah online”, spune Catalin Crisan.