Comunicate

Descoperim „#secreteleplantelor”, cu Dana Deac, la TVR 1

Stiati ca o livada de kiwi poate fi mai putin costisitoare decat o livada de meri? Ati aflat care sunt ultimele tendinte in… gradinarit? Din 9 octombrie, Dana Deac ne dezvaluie #secreteleplantelor, in emisiunea care ne aduce natura in case. In fiecare sambata, de la 10:30.

In pandemie fiind, am tanjit cu totii dupa verdele plantelor, frunzelor, copacilor. Din 9 octombrie, la TVR 1, descoperim #secreteleplantelor, in cea mai noua emisiune care ne aduce natura in case, in viata noastra. „Pentru ca natura nu este un loc de vizitat, este chiar casa noastra”, puncteaza Dana Deac, realizatoarea emisiunii #secreteleplantelor, pe care telespectatorii o vor putea vedea in fiecare sambata, de la 10:30, la TVR 1.

„Programul nostru este un magazin de infotainment despre relatia omului cu natura, este o emisiune care educa publicul intr-o maniera moderna, reprezinta o punte spre o civilizatie care intelege lumea in care traieste si in care solutia pentru a convietui in echilibru cu mediul natural si social este responsabilizarea fiecaruia”, mai spune Dana Deac.
#secreteleplantelor cuprinde mai multe rubrici si are o componenta interactiva. In fiecare editie, Dana Deac ii provoaca pe telespectatori la un concurs cu premii deloc de neglijat. Toate detaliile vor fi oferite de realizatoare in emisiune, iar rubricile programului vor putea fi vazute si pe pagina de Facebook TVR 1, dar si pe canalul oficial de YouTube al TVR. Concursul „Cele mai frumoase anotimpuri din gradina mea” va fi anuntat in a doua editie #secreteleplantelor.

Ce rubrici vom vedea la #secreteleplantelor, de la TVR 1

In prima editie, cea din 9 octombrie, inginer Lavinia Iliescu, doctorand in stiinte horticole, va explica telespectatorilor cum sa-si cultive propria livada bio de kiwi, care este cu mult mai putin costisitoare decat o livada de meri.

Plantele perene sunt noul trend in gradinarit. Piet Oudolf este cel mai faimos peisagist olandez, care a facut din plantele perene un mod de a conecta omul cu natura nemediata de anotimpuri. Cum si ce idei putem pune si noi in practica, vedem la #secreteleplantelor, sambata, la TVR 1.

Luminita Nicorici, peisagist, va demonstra in fiecare editie importanta plantelor perene in viata noastra. De altfel, concursul „Cele mai frumoase anotimpuri din gradina mea” se va derula in cadrul acestei rubrici.

Dispozitivul Muzica plantelor este o piesa de tehnologie care transforma impulsul electric al unei plante in note muzicale. Cu alte cuvinte, aceasta masina ofera plantelor o voce pe care o putem auzi. Liudmila Self este profesor in Tampa, Florida si membra a American Herbalists Guild (detine cateva specializari in aplicatii terapeutice ale plantelor). Ea le va arata copiilor din Romania cum invata copiii de peste ocean stiintele botanice. Liudmila ii va conduce pe micii telespectatori in lumea fascinanta a plantelor din insoritul stat Florida, dar nu se va opri doar acolo.

Florin Stoican este geolog, director al geoparcului aspirant UNESCO – Oltenia de sub munte, presedinte al Asociatiei Parcul Natural Vacaresti, dar si al Asociatiei Kogayon, iar in rubrica sa va prezenta telespectatorilor avantajele ariilor naturale protejate, va vorbi despre padurile Romaniei si va arata in ce consta responsabilitatea noastra, ca cetateni ai secolului XXI, fata de natura.

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2021/10/Dana-Deac_Secretele-plantelor2.jpg