Comunicate

Dupa mai bine de 30 de ani, muzica a revenit in viata ei

Nu poti scoate folclorul din sufletul romanului – o dovedeste una dintre concurentele serii de duminica la „Vedeta populara”. Povesti emotionante de viata, cantec si suflet romanesc, intr-o noua editie a emisiunii, pe 12 decembrie, de la ora 21:00, la TVR 1.

A crescut cu muzica populara, cantand alaturi de familia sa de oameni iubitori de folclor si traditii. Viata a dus-o insa pe un drum diferit. S-a maritat foarte tanara, si-a crescut cei doi copii si a terminat o facultate. Dar muzica a revenit in viata ei cand a avut mai mare nevoie, la moartea sotului. Asa ca, banateanca de 54 de ani s-a inscris la Scoala Populara de Arte si a reinceput sa cante muzica populara. Acum vine la „Vedeta populara” sa ne arate ca folclorul se pastreaza in suflet. Cea de-a sasea editie a emisiunii ne aduce alti cinci concurenti al caror talent va pune, cu siguranta, juriul in dificultate. „Vedeta populara” se vede pe 12 decembrie, de la ora 21:00, la TVR 1, precum si la TVR Moldova si TVR International.

Concurenta este puternica si in aceasta seara, cu atat mai mult cu cat mai sunt doar doua editii pana la Semifinala! Premiul intai la Olimpiada Nationala de Canto Popular nu il ia oricine, cu siguranta! O bistriteanca de 21 de ani a reusit aceasta performanta, iar acum urca pe scena „Vedeta populara” sa-si ia si locul in Semifinala. Daca va convinge si juriul – vedem duminica, la TVR 1.

In aceeasi editie, cunoastem un tanar din Teleorman care urmeaza sa devina asistent medical, dar iubeste fotbalul si muzica populara, o moldoveanca din Iasi care, de dragul muzicii, a plecat din satul natal la camin si o tanara din Gorj care face dansuri populare si canto de la 6 ani.

Cu totii sunt convinsi ca merita locul in Semifinala, asa ca ramane de vazut ce vor decide Niculina Stoican, Cornelia Rednic, Elise Stan, Grigore Lese si Bogdan Mihai Simion – cei cinci jurati ai emisiunii. Orchestra Ansamblului Profesionist Maria Tanase, dirijor Nicolae Draghia, manager Niculina Stoican, ii sustine pe toti cu acompaniamentul momentelor muzicale.

„Vedeta populara” intra duminica seara in casele noastre, cu ale sale cantece si traditii ce spun istoria acestui neam, cu oamenii ei plini de bucurie si speranta, cu muzicieni desavarsiti si cu povesti emotionante. Sezonul 7 al emisiunii realizate de Iuliana Tudor se vede la TVR 1, in fiecare duminica, de la ora 21:00. „Vedeta populara” se difuzeaza simultan si la TVR Moldova si TVR International.