Home » „Eu pot!”. De acum, poti si tu. Din 19 septembrie – galerie foto –
Comunicate

„Eu pot!”. De acum, poti si tu. Din 19 septembrie – galerie foto –

Din 19 septembrie, telespectatorii TVR 1 participa gratuit la un curs condensat de relationare, in fiecare dimineata de sambata, de la ora 9:00. Prima editie a emisiunii „Eu pot!” pune fata in fata trei tati de fete.

Izolarea si armonia in cuplu NU au mers mana in mana. In Romania, numarul divorturilor a crescut, dupa pandemie, cu 50%. Tara noastra se aliniaza astfel la trendul mondial (doar in New York rata fiind considerabil mai mare, adica de aproape 75%, fata de aceeasi perioada a anului trecut). Ce inseamna aceasta? Ca „stai acasa doar cu mine” s-a tradus prin „aceasta este adevarata mea fata”.

In acest context, Televiziunea Romana vine in sprijinul oamenilor care isi doresc un mod de viata constient, sa ia cele mai bune decizii. „Eu pot!” este o emisiune care ofera telespectatorilor adevarate lectii de relationare, in care specialisti in relatii – psihologi, psihoterapeuti, life coaches, specialisti in terapii alternative – isi dau concursul la rezolvarea unor cazuri concrete, a unor situatii dificile in care ne putem regasi fiecare dintre noi. Gazda si producatorul emisiunii este Anca Mazilu, coordonator si producator de emisiuni tv, cu o experienta de 19 ani in televiziune. Alaturi de invitatii ei – atat in studio, cat si prin aplicatii online de videoconferinte, Anca ne asteapta in fiecare sambata dimineata, de la ora 9:00, la TVR 1.

„Emisiunea aceasta este o poarta catre o viata mai senina. Este un curs condensat despre liniste si fericire. Pentru ca fericirea este noua forma de succes! La scoala invatam notiuni din toate domeniile, pentru ca stim ca avem nevoie de cultura generala, la facultate aprofundam studiile dintr-o anumita specialitate. Nimeni insa nu ne preda materia fundamentala in viata: relatiile – interactiunile cu prietenii, copiii, colegii de serviciu, cu vecinii, cu partenerii de trafic sau de business, cu rudele sau chiar cu… animalul de companie”, ne spune Anca Mazilu.

Exemplu de solidaritate masculina: doi tati de fete, specialisti in relatii, sar in ajutorul unui alt tata de fete, pentru a-l ajuta sa-si repare relatia cu fiica adolescenta.

In prima editie, sunt pusi fata in fata trei tati de fete. Mai exact, un tata care gaseste tot mai dificila comunicarea cu fiica sa adolescenta, din momentul in care familia lor s-a marit cu inca o fetita, beneficiaza de o sedinta de terapie cu alti doi tati de fete: psihologul Eduard Puiu, respectiv Andrei Vulpescu, autor si vlogger pe teme de relatii. Cei doi specialisti pun intrebari si ofera solutii cu rezultate pe termen lung, ce pot fi folosite imediat, atat de parintele in cauza, cat si de alti parinti aflati in situatii asemanatoare.

Suntem produsul dezvoltarii economice, al miscarii feministe, al serialelor care au ca protagoniste femei independente, puternice si singure sau nefericite. Zeci de ani, ideea succesului, a puterii a echivalat cu sacrificarea vietii personale. Sotul, sotia, copilul, parintii, prietenii trebuie sa inteleaga acest cod: „nu pot, amanam, am treaba!”. Din 19 septembrie, la TVR 1, Anca Mazilu si invitatii sai ne ajuta sa intelegem ca nu trebuie sa sacrificam familia pentru munca si nici invers. „Eu pot!”, vom spune de acum, in fiecare sambata, de la ora 9:00, la TVR 1.