Home » Marele Ravi Coltrane, alaturi de artisti internationali de Grammy, in recital la TVR 3
Comunicate

Marele Ravi Coltrane, alaturi de artisti internationali de Grammy, in recital la TVR 3

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2020/09/ploiesti-jazz-festival.png

Urmariti din 17 septembrie, in fiecare joi, de la ora 23:30, la TVR 3, recitalurile lor sustinute la ultima editie a Ploiesti Jazz Festival

Ploiestiul a fost in perioada 20-24 noiembrie 2019, capitala mondiala a jazz-ului, cand pe scena editiei de anul trecut a Ploiesti Jazz Festival au urcat nume consacrate ale genului, multe dintre ele laureate ale Premiilor Grammy. A fost XIV-a editie care a aniversat 50 de ani de la aparitia primului Festival de Jazz din Romania, reconstituit pe coordonatele actuale la Ploiesti in anul 2005.

Din acest motiv, editia festivalului a fost una speciala, care a adus pe scena Filarmonicii “Paul Constantinescu” nume mari, artisti consacrati ai jazz-ului romanesc si international, interpreti de inalta clasa, care au multumit toate gusturile: Orchestra Simfonica, alaturi de Florin Niculescu Quartet din Franta, cu un program de jazz manouche, Romanian Old Stars cu Mircea Tiberian, Billy Bontas, Nicolas Simion si Catalin Razvan, Ploiesti Big Band Jazz Society, avand-o ca solista pe Nadia Trohin, Ploiesti Jazz Trio, avand-o ca solista din Africa de Sud pe Pilani Bubu, apoi Benito Gonzales Trio din Venezeula si Casey Benjamin din Statele Unite, Camilla George Quartet din Marea Britanie si Carmen Souza & The Silver Messengers, iar in inchiderea Festivalului, Ralph Peterson, poate unul dintre cei mai buni tobosari ai momentului, The Messenger Legacy si, nu in ultimul rand, marele Ravi Coltrane, fiul lui John Coltrane.

Ravi Coltrane este saxofonist, band-leader si compozitor, nominalizat la premiile Grammy, unul dintre cei mai de seama improvizatori ai generatiei actuale a muzicienilor americani de jazz. Este al doilea fiu al inegalabilului John Coltrane unul dintre cei mai influenti muzicieni ai secolului 20 si al lui Alice Coltrane, cunoscuta pianista de jazz. In cei 20 de ani de cariera, Ravi Coltrane numara 6 albume inregostrate ca lider, precum si nenumarate colaborari de exceptie cu mari artisti precum:  Elvin Jones, Terence Blanchard, Kenny Baron, Steve Coleman, McCoy Tyner, Jack DeJohnette, Matt Garrison, Jeff ‘Tain’ Watts, Geri Allen, Joanne Brackeem, The Blue Note 7. Deasemena, artistul, a urcat pe scena celor mai renumite festivaluri de jazz, precum Montreux Jazz Festival, Newport Jazz Festival, Monterez Jazz Festival sau Vienna Jazz Festival.