Comunicate

Final de sezon „Politica si delicateturi”: fermecat de invitata lui, Dinescu arde vinetele… -TVR 1, duminica, 24 ianuarie, ora 14:30

Final de sezon „Politica si delicateturi”: fermecat de invitata lui, Dinescu arde vinetele…

Este una dintre cele mai frumoase prezentatoare TV din Romania. Duminica, il impresioneaza pe poet recitandu-i versurile. Ba chiar ii da idei cum sa iasa din incurcatura si sa termine preparatul. Pe 24 ianuarie, ora 14:30, in ultima editie „Politica si delicateturi” a sezonului 13.

Mircea Dinescu incheie duminica, 24 ianuarie, cel de-al treisprezecelea sezon al „Politicii si delicateturilor” cu o editie in care o are invitata pe una dintre cele mai frumoase jurnaliste si prezentatoare tv din mass-media: Andreea Berecleanu.

„Am vrut sa-l regasesc pe Mircea dupa 18 ani… nu stiu cum s-a intamplat de nu ne-am mai intalnit in tot timpul asta, dar ma bucur ca energia lui este aceeasi”, marturiseste Andreea, care intra in forta in bucataria poetului si ii declara ca, in anii ’90, cand era adolescenta, ii citea versurile. Si chiar incepe sa recite, spre uimirea poetului.

„Cand auzi ca o femeie atat de frumoasa si inteligenta, si fermecatoare iti vorbeste cum la 16 ani recita poeziile tale si tu, ca idiotul, habar n-aveai, e o chestie cutremuratoare…”. Flatat de cele auzite, Dinescu se apuca de gatit: impaneza doua pulpe de pui cu usturoi si prune si le pune in tigaie, apoi tavaleste felii de vinete prin ou, pesmet si susan, si le pune si pe ele la prajit.

Vrajit de farmecul invitatei sale, Dinescu uita vinetele in tigaie si spre amuzamentul Andreei, este nevoit sa le arunce: „Ai ratat vinetele, o sa te pun pe Insta!”. Dar poetul nu se lasa infrant.
Nu mai are vinete, dar au mai ramas prune si cativa catei de usturoi, pe care, la sugestia invitatei sale, le trece prin ou, pesmet si susan si le pune la prajit.

Dupa ce mancarea e gata, cei doi se asaza la masa, ciocnesc un pahar cu vin, asculta muzica lui Constantin Lataretu si pun tara la cale. Andreea povesteste despre familia ei, despre cum a ajuns jurnalist si raspunde la intrebarea de pe buzele tuturor – de ce a
plecat dupa 17 ani de la pupitrul Observatorului.

„E interesant cum s-au adunat in ea cateva daruri la care nu sperai. Pentru ca, in general, o prezentatoare tv trebuie sa aiba farmec, frumusete, dar la ea exista ceva si dincolo, caci e o expresie: dincolo de fereastra ochilor, se ascunde si un om”, spune Dinescu, fermecat de invitata sa. Asadar, duminica, 24 ianuarie, nu ratati
ultima editie din acest sezon a emisiunii „Politica si delicateturi”. De la 14:30, pe TVR 1.

Despre Andreea Berecleanu:

Andreea Berecleanu s-a nascut pe 24 martie 1975, la Bucuresti. A debutat in presa la varsta de 18 ani, colaborand la publicatiile Cuvantul si Romania Libera, iar in televiziune, la SOTI, in 1994. In perioada 1995-2003 a lucrat la Pro TV, iar din 2003, la Antena 1. In 2020 paraseste, dupa 17 ani, pupitrul Observatorului si dupa o pauza de 9 luni, revine pe sticla si prezinta jurnalul de stiri la Prima TV. Duminica, pe 24 ianuarie, accepta provocarea lui Mircea Dinescu si vine la „Politica si delicateturi” de la TVR 1.