Home » Handbal feminin: Nationala Romaniei lupta cu Macedonia de Nord pentru calificarea la CM (TVR 1, sambata, 17 aprilie si miercuri, 21 aprilie)
Sport

Handbal feminin: Nationala Romaniei lupta cu Macedonia de Nord pentru calificarea la CM (TVR 1, sambata, 17 aprilie si miercuri, 21 aprilie)

Partida tur din preliminariile Campionatului Mondial de Handbal feminin se disputa la Bucuresti si va fi transmisa in direct si in exclusivitate la TVR 1 – sambata, 17 aprilie, ora 18:00.

Nationala de handbal feminin a Romaniei a ramas datoare fanilor in ultimii doi ani, dupa locul 12 la Campionatele European si Mondial, dar si ratarea calificarii la Jocurile Olimpice. Prin urmare, dubla cu Macedonia de Nord poate fi un punct de plecare spre urmatoarea campanie olimpica.

Meciul tur Romania – Macedonia de Nord, din preliminariile Campionatului Mondial de Handbal feminin, va fi in direct la TVR 1 sambata, 17 aprilie, de la ora 18:00, cu comentariul jurnalistilor Dragos Cojocaru si Dragos Bocanaciu. De asemenea, partida retur, Macedonia de Nord – Romania, va putea fi urmarita tot la TVR 1, in direct, pe 21 aprilie, ora 18:00.

Romania nu a lipsit de la niciun Campionat Mondial, poate si de aceea barajul cu Macedonia de Nord aduce o presiune imensa pentru Neagu si compania. „Dubla cu nationala ex–yugoslava nu va fi una usoara si vine intr-un moment deloc favorabil. Ratarea CSM Bucuresti, care nu s-a calificat in Final-Four-ul Ligii Campionilor, a afectat cu siguranta mentalul tricolorelor din lotul bucurestencelor. Iar pentru selectionerul Adi Vasile, sunt doua meciuri cruciale pentru cariera de antrenor”, puncteaza comentatorul sportiv Dragos Cojocaru.

De cealalta parte, Macedonia s-a calificat pentru acest baraj dupa ce a castigat o grupa preliminara cu Islanda, Lituania si Grecia. Cele mai cunoscute jucatoare din tabara adversa sunt Elena Gjeorgjievska (Magura Cisnadie), Elena Livrinikj (Gloria Buzau), Marija Shteriova (Gloria Buzau), Jovana Sazdovska (Dunarea Braila), Sara Ristovska (CSKA Moscova) si Jovana Micevska (Nice). Ultima data, macedonencele s-au calificat la un campionat mondial in 2009, cand au terminat pe locul 12. Campionatul Mondial de Handbal feminin se va disputa in perioada 2-19 decembrie, in Spania.

Din lotul convocat de antreborul Adi Vasile pentru acest baraj fac parte sportivele Bianca Buzaliu, Eliza Buceschi, Denisa Dedu, Yuliya Dumanska, Nicoleta Dinca, Daciana Hosu, Ana Maria Iuganu, Cristina Laszlo, Laura Moisa, Cristina Neagu, Lorena Ostase, Crina Pintea, Anca Polocoser, Andreea Popa, Laura Pristavita, Sonia Seraficeanu, Alexandra Subtirica-Iovanescu.
De altfel, in aceasta saptamana, telespectatorii pot urmari in direct la TVR si handbal masculin: partida Politehnica Timisoara – Minaur Baia Mare se vede la TVR 2 duminica, 18 aprilie, de la ora 11:00, iar meciul dintre Dinamo Bucuresti si CSM Bucuresti, din etapa a 25-a a Ligii Zimbrilor, este in direct la TVR 1, tot duminica, de la ora 14:30.