Home » „In profesia de medic, ego-ul este periculos, dar si necesar”! Medicul Dana Safta, prima invitata a noului sezon „Nocturne”, la TVR 1
Comunicate

„In profesia de medic, ego-ul este periculos, dar si necesar”! Medicul Dana Safta, prima invitata a noului sezon „Nocturne”, la TVR 1

Cum patrunde un doctor in universul unui pacient, care este ecuatia echilibrului intre profesie, familie, pasiuni, prieteni, cum poti sa fii dimineata la spital, iar seara, in lumea larga, alaturi de Simona Halep (al carei consilier medical este), ne povesteste invitata Marinei Constantinescu – luni, 25 martie, ora 23:00.

Cu emotiile si bucuria atasate fiecarui inceput de sezon, Marina Constantinescu si echipa sa pornesc noua serie „Nocturne” in compania unei femei puternice, o profesionista desavarsita si un nume in lumea medicala: dr. Dana Safta. Urmarim prima editie a noului sezon „Nocturne” la TVR 1, luni, 25 martie, de la ora 23:00.

Invitata (si prietena de-o viata a) Marinei Constantinescu, gazda emsiunii, a fost director medical la Elias, cunoscut si ca „spitalul puterii”, locul unde veneau pentru diagnostic si tratament toti politicienii de rang inalt ai tarii. Specialitatea ORL si-a ales-o pentru ca pune medicul in contact cu pacientul de la inceputul vietii acestuia si pana la finalul ei. „Pentru mine, fiecare pacient a fost un interlocutor de studiu”, marturiseste Dana Safta, in dialogul cu Marina Constantinescu.

Dupa o cariera medicala de exceptie, cladita sub semnul umanitatii, Dana Safta se declara o norocoasa pentru sansa de a fi invatat de la profesorii marii scoli de medicina a Romaniei. A reusit astfel sa se impuna in „lumea obiectelor taioase” – chirurgia, o zona greu accesibila si in care barbatii au fost mereu suverani.

La Spitalul Elias a ajuns in 1992, prin concurs, iar cand a devenit directorul medical al institutiei s-a lovit de rezerve, lipsa de incredere si chiar ostilitate. Cu multa munca a reusit sa faca mici si, apoi, mai mari fisuri in zidurile potrivnice. Actuala sectie ORL a spitalului i se datoreaza, totul fiind pornit dintr-un mic nucleu gasit acolo, transformat ulterior intr-un compartiment.

„In profesia de medic, ego-ul este periculos, dar si necesar”, afirma Dana Safta. Vom afla mai multe detalii la „Nocturne”, luni seara, la TVR 1.

Relatia pe care dr. Dana Safta o are cu lumea artistica este cu totul speciala. Una dintre putinele extravagante pe care chirurgul si le-a permis de-a lungul vietii riguroase si organizate la minut a fost teatrul, pentru care a calatorit foarte mult, nu din snobism, ci din pura iubire. „Teatrul a fost dulceata vietii mele”, marturiseste Dana Safta in dialogul cu Marina Constantinescu, la „Nocturne”.

Cum patrunde un doctor in universul unui pacient, care este taina unei perfecte imbinari a mai multor lumi (profesie, familie, pasiuni, prieteni), cum poti sa fii dimineata la spital si seara, in lumea larga alaturi de Simona Halep, Nadia Comaneci, Virginia Ruzici si multe alte personalitati sportive sau din alte domenii, dar si despre umilinta, frica si regrete – luni, la TVR 1, de la ora 23:00, cu Marina Constantinescu si dr. Dana Safta.