Teatru si Film

„Jocul de-a vacanta” si „D’ale lolelor” – premierele lunii mai pe Scena Digitala

Scena Digitala, platforma online de teatru, film, muzica si dans a Teatrului National „Radu Stanca” Sibiu (TNRS), prezinta in luna mai doua spectacole in premiera – „Jocul de-a vacanta” de Mihail Sebastian, regia Florin Cosulet, si „D’ale lolelor” de Dave Freeman, regia Serban Puiu.

Spectacolul „Jocul de-a vacanta” ne ofera, cu umor si tandrete, nu doar o meditatie emotionanta pe marginea iubirii, ci si un elogiu adus frumusetii de zi cu zi pe care tindem sa o ignoram in mecanismul haotic al vietii cotidiene. „D’ale lolelor” este un spectacol al Sectiei germane, plin de umor si de situatii neprevazute.

Pe Scena Digitala, abonamentul lunar, cel trimestrial, precum si cel anual includ toate cele peste 60 de spectacole disponibile, la care se adauga lunar doua productii in premiera. Iubitorii de teatru, film, dans si muzica pot alege abonamentul pentru 12 luni la pret de 6 luni, respectiv 299 lei,  si abonamentul pentru 3 luni la pret de 2 luni, respectiv 89 lei. 

Abonamentul lunar costa 49 lei/luna. Spectatorii pot opta si pentru biletul individual, care permite vizionarea unui anumit spectacol la pretul de 30 lei. In perioada de valabilitate a abonamentului, spectacolele pot fi vizionate oricand, oriunde si de oricate ori.  Biletul individual este disponibil patru ore de la activare si alegerea intervalului de timp pentru vizionare. 

Platforma de video-on-demand Scena Digitala, distinsa cu premiul special UNITER, poate fi accesata pe site-ul www.scena-digitala.ro.

Toate spectacolele Scenei Digitale ofera si subtitrare in limba engleza.

DETALII DESPRE PREMIERELE LUNII MAI

„Jocul de-a vacanta”

De: Mihail Sebastian

Regia: Florin Cosulet

Manager proiect: Luminita Birsan

Costume: Cendana Trifan

Sef productie: Alin Gavrila

Regie tehnica: Nicusor Vacariu

Lumini: Nelutu Macrea

Sunet: Radu Murar

Cabine: Adriana Moga

Recuzita: Ana Dumitru

Machiaj: Elena Vlad

Croitorie: Anca Vintila, Camelia Banu

Mecanica: Ion Balea

Tamplarie: Nicolae Munteanu

Distributie: Ada Bicfalvi, David Cristian, Cendana Trifan, Stefan Constantin Chelimindra, Mihai Coman, Codruta Vasiu, Florin Cosulet

Intr-o statiune de munte, departe de mersul nebunesc al vietii de oras, mai multi oameni incearca sa se bucure de concediu. Insa lucrurile par sa nu fie pe placul lui Stefan – un tanar morocanos si arogant care isi saboteaza constant vecinii. Corina este singura dispusa sa-l infrunte, fara sa-si dea seama insa ca atat ea, cat si ceilalti membri ai acestei comunitati sunt pe cale sa descopere un nou mod de a privi viata. Jocul de-a vacanta este pe cale sa inceapa.

Cu umor si tandrete, Mihail Sebastian ne ofera prin aceasta piesa intrata in repertoriul clasic al dramaturgiei romanesti nu doar o meditatie emotionanta pe marginea iubirii, ci si un elogiu adus frumusetii de zi cu zi pe care tindem sa o ignoram in mecanismul haotic al vietii cotidiene.

D’ale lolelor

De: Dave Freeman

Regia: Serban Puiu

Traducere in romana: Wolfgang Spier

Scenografie: Iulia Gherghescu

Distributie: Ali Deac, Daniel Plier, Johanna Adam, Daniel Bucher, Emőke Boldizsar, Gyan Ros Zimmermann, Theodora Sandu, Fabiola Petri

„Ce hotel!” – exact ceea ce cred oaspetii atunci cand se cazeaza intr-un hotel ponosit.

Problema nu e ca singura camera libera a fost ocupata de doua ori de manager si de portarul sef. Nu! Exista si ceva in neregula cu ceilalti clienti care au ramas la hotel. In primul rand, un cuplu de englezi epuizati, Brenda si Stanley, la scurt timp dupa sosirea lor, intra intr-o disputa conjugala pentru un inel pierdut. Apoi, reprezentantul companiei, Claude, isi asteapta cu nerabdare amanta, o dansatoare de varieteu. In cel mai nepotrivit moment, il viziteaza sotia lui, Helga, vrand sa-i faca o surpriza pentru ziua lui de nastere! Deci, doua cupluri, plus o dansatoare, toti intr-o singura camera! Usile, ferestrele si dulapurile se dovedesc in curand a fi o capcana sau o iesire salvatoare pentru cei implicati.