Sport

Jocurile Olimpice se vad la TVR! TVR si COSR dau startul Jocurilor Olimpice TOKYO 2020 si ureaza succes sportivilor romani

Joi seara, intr-o atmosfera festiva, zeci de sportivi, vedete, junalisti si colaboratori, oaspeti ai evenimentului organizat de TVR si Comitetul Olimpic si Sportiv Roman s-au reunit pe Terasa Promenada Mall, pentru a le ura sportivilor din “Team Romania” succes la Tokyo. Cu aceasta ocazie, TVR, in calitate de official broadcaster, a lansat difuzarea transmisiilor competitiilor Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020 , care se vor desfasura in perioada 23 iulie-8 august 2021.
Au fost prezente zeci de personalitati din lumea sportului printre care Anisoara Cusmir, Viorica Susanu, Simona Gherman, Claudia Grigorescu, Roxana Cogeanu, Iuliana Popa, Rodica Serban, Andreea Raducan, Carmen Tocala, Constanta Burcica, Doina Ignat, Ioan Suciu si Mihai Stoichita, dar si vedete ale televiziunii publice, precum Virgil Iantu, Eda Marcus, Marian Olaianos, Tudor Furdui, Bogdan Tomulica, Radu Andrei Tudor, Dorina Florea, Andra Soceanu, Daniel Coman, Stela Popa si Corina Danila.

“Vreau sa multumesc COSR pentru parteneriatul incheiat cu Televiziunea Publica si va multumesc dumneavoastra pentru ca sunteti alaturi de noi in aceasta seara, la evenimentul de lansare a transmisiilor Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020 la TVR – in calitate de official broadcaster.
Drumul de peste jumatate de veac pe care spiritul olimpic l-a parcurs la TVR continua cu editia Jocurilor Olimpice de la Tokyo. A devenit o traditie sa urmarim la postul public de televiziune sporturile olimpice, TVR continuand sa-si indeplineasca misiunea public de promovare a tuturor disciplinelor sportive si a valorilor sportului ronmanesc. Este o dovada a importantei serviciului public de televiziune, intr-un moment in care, dupa o lunga pauza, a fost reluata organizarea marilor evenimente sportive. Totodata, in acord cu valorile sale, TVR promoveaza , prin programele dedicate Jocurilor Olimpice, sportul in randul maselor si stilul de viata sanatos, o component vitala a mentinerii sanatatii natiunii. Va invit, asadar, sa intrati in atmosfera Jocurilor Olimpice, prin intermediul transmisiunilor in direct si a programelor speciale pe care TVR le va difuza din 23 iulie.”, a spus directorul general interimar al SRTv, Ramona Saseanu.

Presedintele COSR Mihai Covaliu a fost si el prezent la eveniment, dar virtual, deoarece se afla in izolare in bula olimpica:
„Vor fi transmisiuni in direct, vor fi reluari, fiti alaturi de noi, fiecare sportiv care participa acolo se identifica cu dvs, cu telespectatorii TVR. Suntem deosebit de incantati sa participam la aceasta editie a Jocurilor Olimpice si sunt convins ca, din fata ecranelor, ii veti sustine pe sportivii „Team Romania”, care vor lupta pentru Romania si vor simti din plin acolo sustinerea dvs.
Acum este momentul cel mai bun, care a fost asteptat de toti sportivii, de toti cei care i-au ajutat pe sportivi sa ajunga pana aici si nu sunt multi. Sunt oameni de care nu se stie, dar care au avut partea lor de contributie in tot acest mecanism si in toata aceasta perioada in care sportivii s-au pregatit. Mai mult, ii felicit pentru performanta de a se califica si de a fi trecut de aceasta perioada extrem de dificila si de a ajunge la Jocurile Olimpice, de a avea aceasta sansa sa concureze acum in capitala Japoniei, este un lucru fantastic. Aici isi pot demonstra in primul rand lor si apoi familiilor lor si tuturor celor care i-au sustinut, ca sunt buni, sunt valorosi si sunt convins ca pot castiga medalii si noi avem mare incredere in ei”.
Mesaje pentru sustinatorii de acasa au transmis si sportivii din Team Romania.

Peste numai cateva zile ia startul editia cu numarul 32 a celui mai mare eveniment multisportiv mondial: Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Echipa Romaniei va numara 101 sportivi, care vor concura la 17 discipline sportive. Pentru reprezentantii nostri, dar si pentru noi, cei care-i vom urmari de acasa, incep emotiile, pe care le vom trai la TVR, spectatori ai unui adevarat maraton al transmisiunilor sportive, pe TVR 1, TVR 2, TVR 3 si TVR Moldova. Zilnic, de la ora 21:00, telespectatorii pot urmari competitiile difuzate de TVR si pe Terasa Promenada Mall.

Televiziunea Romana este pregatita pentru acest eveniment grandios. O echipa de 11 jurnalisti a ajuns la Tokyo pentru a comenta de la fata locului, iar din studioul TVR, jurnalistii aflati in redacte se vor implica si ei, pentru ca telespectatorii sa beneficieze de cele mai bune informatii in cele peste 220 de ore de transmisiuni axate, in principal, pe evolutiile sportivilor romani.
Romania participa la Jocurile Olimpice din 1924, iar de atunci si pana la Jocurile de la Rio, de acum 5 ani, sportivii romani au castigat un total de 300 de medalii.
In 2021, Romania va concura la 17 discipline (atletism, baschet 3X3, box, canotaj, ciclism, fotbal, gimnastica, judo, kaiac canoe, lupte, inot, scrima, tenis, tenis de masa, tir sportiv, tir cu arcul si triathlon).