Home » Rares Gorcea, suporterul U Cluj, este castigatorul „Microbist de Romania”
Sport

Rares Gorcea, suporterul U Cluj, este castigatorul „Microbist de Romania”

Fost junior la echipele de fotbal U Cluj, Dinamo si Vicenza, clujeanul Rares Gorcea, cel mai infocat fan al U Cluj, primeste drept premiu un city break de fotbalist, doar pentru el, in Istanbul. Vedem cum e rasfatat ca un sultan in episodul 12, difuzat pe 14 iulie, la TVR 1.

Are 28 de ani si e cel mai mare fan U Cluj, acum si recunoscut oficial, in urma titlului adjudecat in show-ul „Microbist de Romania” 2021, transmis de TVR 1. Rares Gorcea a fost desemnat castigatorul primului concurs destinat suporterilor din fotbalul romanesc in editia din 7 iulie a emisiunii „Microbist de Romania”, desfasurata in Maldive.

Multumirile lui Rares la finalul concursului s-au indreptat catre familie, dar si catre suporterii U Cluj: „Sunt foarte mandru de reusita mea. Multumesc familiei si in special mamei mele, care m-a inzestrat cu calitatile fizice care m-au ajutat sa castig acest concurs. Dar nu in ultimul rand, multumesc suporterilor Universitatii Cluj, care m-au desemnat sa le fiu ambasador in concursul “Microbist de Romania!”

Fire polisportiva, Rares a castigat 3 din cele 10 probe individuale, iar in final, dupa cumularea cu punctajul obtinut in clasamentul pe echipe, a adunat 177 de puncte. Determinat si competitiv, fanul U Cluj s-a dovedit o prezenta activa, fiind foarte implicat pe parcursul tuturor probelor. E pasionat de surfing si de sah, dar marea lui dragoste ramane U Cluj. Pasiune care, de altfel, i-a adus si castigarea titlului de primul campion la microbism.

„A fost o decizie grea, bazata atat pe clasamentul individual, cat si pe cel obtinut de echipe. Clasamentul pentru urmatoarele patru locuri arata astfel:

– locul 5 (la egalitate, cu cate 115 puncte) – Luis Turcanu, fan Poli Timisoara si Iulian Panciu, suporterul FCSB

– locul 4 (121 de puncte) – adjudecat de Nicu Perifan, prietenul clubului Farul Constanta;

– locul 3, tot la egalitate de puncte (126) – Dan Buzarnescu, fan Universitatea Craiova si Bogdan Cristian, suporterul Dinamo.

– locul 2, cu 149 de puncte, i-a revenit lui Tudor Anton, sustinatorul echipei FC Botosani”, ne pune la curent prezentatorul show-ului, Tudor Furdui, cel care le-a fost alaturi concurentilor atat cu fluierul, cat si cu vorbele de incurajare.

Muzeul Clubului Besiktas Istanbul, deschis doar pentru Rares Gorcea

In episodul 12, difuzat de TVR 1 miercuri, 14 iulie, de la ora 22:00, vedem de ce rasfat are parte castigatorul premiului „Microbist de Romania”. Sunt 3 zile pline de aventuri unicat pentru Rares Gorcea in cel mai mare oras al Turciei, Istanbul, iar telespectatorii vor fi martorii celei mai distractive editii din show.

Toti cei 10 concurenti au avut parte de o vacanta pe cinste in Maldive, iar castigatorul primeste drept premiu un city break de fotbalist doar pentru el, in Istanbul.

Desi in plina pandemie la momentul filmarii emisiunii, Agentia pentru Promovarea Turismului in Turcia a deschis Muzeul Clubului Besiktas Istanbul doar pentru Rares Gorcea, castigatorul „Microbist de Romania”. Tot lui i-a fost permis accesul in cel mai celebru hamam din lume: AyaSophia Hurrem Sultan Hamam, o baie turceasca pe care Hurrem, sotia lui Suleyman Magnificul a construit-o pentru sotul ei chiar in centrul orasului. Aici, Rares are parte de un masaj special, unic in lume si care poarta un nume unic: masajul Gica Hagi.

In Istanbul, Rares mai are ocazia sa faca un tur cu un iaht de lux pe Bosfor si sa viziteze cateva dintre atractiile turistice ale orasului: Sf. Sofia, Moscheea Albastra, Turnul Galata, Hipodromul, Bazarul si o serie de lacase de cult crestine foarte vechi din oras. Nu i-a scapat nici o plimbare prin Palatul Topkapi, unde a avut prilejul sa vada Sabia lui Stefan cel Mare expusa in muzeul palatului.