Sport

Larisa Iordache va lua startul cu echipa Romaniei la Campionatul European de gimnastica de la Mersin

La TVR 2, continua Campionatele Europene de Gimnastica 2020, care se desfasoara pentru prima data in istorie in Turcia, la Mersin. Echipele de senioare si junioare ale Romaniei vor sustine probele, intre 17 si 20 decembrie. TVR 2 va transmite in direct finalele senioarelor conform programului de concurs. Sambata, 19 decembrie, de la ora 14:20, telespectatorii vor putea urmari Finale pe echipe, iar duminica, 20 decembrie, de la ora 13:55 Finale pe aparate. Comentator Alina Alexoi. Accesul spectatorilor in arena de concurs de la Mersin va fi complet interzis.
Europenenele de gimnastica modifica si programul „Drag de Romania mea!”, cele doua parti ale emisiunii de duminica vor fi difuzate separat. Prima parte o puteti urmari de la ora 13:00, iar cea de a doua de la ora 17:00.

„La feminin, Romania e favorita la titlu in conditiile in care acest european sta sub semnul revenirii Larisei Iordache in competitii. Una dintre cele mai talentate gimnaste ale Romaniei, Larisa revine dupa 3 ani in arena si aduce indiscutabil un plus tehnic si artistic echipei. Alaturi de cele doua fete medaliate anul trecut la FOTE Baku, Ioana Stanciulescu si Silviana Sfiringu, Larisa poate da o gura de oxigen echipei tricolore, aflata de ani de zile in suferinta, macinata mereu de ratari. E un test pe care sper ca Larisa il va trece cu brio in perspectiva participarii ei la calificarile pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, care vor avea loc anul viitor. Ucraina sau Ungaria mi-e greu sa cred ca vor putea trece de Romania. Ar fi o dezamagire, ar insmena un esec… la echipe. Ultimul aur la echipe pentru Romania la Europene dateaza din 2014, de la Sofia cand Larisa Iordache a fost lider pentru tricolore. Finalele pe aparate ar trebui sa aduca prezente duble la medalii pentru tricolore, la trei aparate.
Junioarele Romaniei sunt, ca si la baieti, mari favorite la titlu. Imi pare rau ca nu le putem vedea la tv pe Ana Maria Barbosu sau Mara Ceplinschi, Iulia Trestianu. Fetele fac parte din programul national de relansare a gimnasticii romanesti, ”Tara. tara, vrem campioane!” initiat in 2014 de Mariana Bitang si Octavian Bellu. Mizez pe medalii pentru Romania si in finalele pe aparate.
Asadar sa ne bucuram de gimnastica, sa fim realisti in aprecieri si sa ne bucuram de reusite pentru romani! Va astept pe TVR 2, pentru doua evadari de weekend pline de emotie… Hai, Romania!”, spune Alina Alexoi.

Cu nume mari ale gimnasticii romanesti ne vom intalni si in emisiunea Irinei Pacurariu, la „Reteaua de idoli”. Un interviu de colectie cu Nadia Comaneci putem revedea sambata, 19 decembrie, tot la „Reteaua de idoli”. Considerata una dintre cele mai mari sportive din secolul XX, Nadia Comaneci a oferit exlusivitatea unui interviu la Montreal, locul unde a luat prima ei nota de 10.00.
O gimnasta si la „Distractiile lui Cazacu”. Sambata, 19 decembrie, de la ora 23:00, invitata emisiunii este Diana Bulimar, gimnasta participanta la Jocurile Olimpice de vara din anul 2012. „Avand in vedere prietenia care ne leaga, am reusit sa ating cateva subiecte mai sensibile legate din cariera ei de sportiva dar si cat de greu i-a fost sa ia decizia retragerii. Am vorbit despre primul sarut dar si despre cine ar vrea sa o ceara in casatorie. Am provocat-o Pe Diana la „o partida“ de catarari. A fost destul de hazliu sa vad cat de greu mi-a fost mie si cat de usor a fost pentru ea”, a povestit Catalin Cazacu.