Home » Live la TVR 1: Eros Ramazzotti, Il Volo, John Travolta sau Umberto Tozzi – la Sanremo 2024!
Comunicate Evenimente

Live la TVR 1: Eros Ramazzotti, Il Volo, John Travolta sau Umberto Tozzi – la Sanremo 2024!

Eros Ramazzotti, Il Volo, John Travolta, Diodato, Mahmood, Ricchi e Poveri, Gianna Nannini, Gigliola Cinquetti sau Umberto Tozzi – pe scena Festivalului Sanremo 2024! TVR 1 difuzeaza in direct evenimentul!

In perioada 6-10 februarie are loc editia 74 a festivalului muzicii italiene. Cele cinci seri de concurs pot fi urmarite la TVR 1, de la ora 21:30. Amadeus prezinta pentru ultima oara evenimentul.

Cinci seri de muzica si spectacol la TVR 1! Cea de-a 74-a editie a festivalului muzicii italiene, ce atrage cele mai mari nume ale scenei la Teatrul Ariston din Sanremo, dar si tineri artisti in cautare de afirmare, are loc in perioada 6-10 februarie. Si in 2024, pentru al cincilea an consecutiv – si ultimul, dupa cum a confirmat carismaticul om de televiziune – festivalul este prezentat de Amadeus, care este si director artistic al show-ului. De-a lungul celor cinci seri ale evenimentului, i se vor alatura diversi co-prezentatori. Iar din studioul transparent al emisiunii „Viva Rai2!”, situat in fata intrarii teatrului Ariston, comentariile aduse de simpaticul Fiorello, alaturi de Fabrizio Biggio si Alessia Marcuzzi, aduc sare si piper in fiecare seara. Pentru telespectatorii TVR 1, Bogdan Stanescu si Kyrie Mendel vor oferi toate informatiile legate de desfasurarea festivalului. De marti, 6 februarie, pana sambata, 10 februarie, suntem, asadar, conectati la tot ce misca in muzica italiana. Festivalul Sanremo se vede in direct la TVR 1, de la ora 21:30.

Asemeni editiilor din 2022 si 2023, cei 30 de artisti concurenti (27 artisti consacrati si primii trei clasificati in competitia Sanremo Giovani 2023) vor participa cu tot atatea piese intr-o singura sectiune de concurs. Castigatorul Festivalului va reprezenta Italia la Eurovision Song Contest 2024, care va avea loc in luna mai, la Malmo, in Suedia. Iar pentru ca evenimentul ce tine atentia Europei asupra muzicii italiene pare sa depaseasca limitata capacitate a batranului teatru Ariston, artisti consacrati vor sustine recitaluri in alte doua locatii fierbinti ale festivalului – piata Colombo si nava de croaziera Costa Smeralda.

Toti cei 30 de concurenti vor urca pe scena in prima seara, pentru proba de interpretare. La finalul votarii, va fi intocmit un clasament provizoriu si vor fi anuntate primele cinci pozitii. Marco Mengoni ii va fi alaturi lui Amadeus in aceasta prima seara, in calitate de co-prezentator. Pe „teren”, pe cele doua scene exterioare amenajate ale festivalului, vor evolua rapperii Tedua si Lazza.

In a doua seara incepe competitia de creatie, unde vom vedea 15 din cei 30 de artisti interpetandu-si propriile piese. Dupa votare, se va intocmi un clasament provizoriu al celor 15 artisti concurenti, fiind, de asemenea, anuntate primele cinci pozitii. Co-prezentatoare pentru seara a doua este populara solista italiana Giorgia, iar in locatiile exterioare teatrului ii vom regasi pe muzicianul Giovanni Allevi, DJ-ul si producatorul francez Bob Sinclar si rapper-ul Rosa Chemical. De asemenea, John Travolta se intoarce pe scena de la Ariston, cu un moment special pentru spectatori.

Concursul de creatie continua in a treia seara, cand restul de 15 dintre cei 30 de artisti isi vor canta piesa in competitie. Primele cinci pozitii, in urma votarii, vor fi si de aceasta data anuntate la finalul serii. Actrita Teresa Mannino il insoteste pe scena pe simpaticul Amadeus, iar din exterior ne vor saluta cantautorul Bresh si celebrul duo format din surorile Paola & Chiara.

Pe langa concursul in sine, seara este completata de doua momente speciale: actorul Russell Crowe va urca pe scena Festivalului, pentru o intalnire… muzicala cu publicul italian si cu telespectatorii din intreaga Europa. Iar Eros Ramazzotti, poate cel mai cunoscut si iubit artist italian in intreaga lume, vine la teatrul Ariston sa aniverseze impreuna cu publicul cei 40 de ani de la lansarea piesei „Terra promessa”! Suntem cu totii invitatii sai la petrecere, pe 6 februarie, la TVR 1.

In cea de-a patra seara, dedicata cover-urilor, concurentii vor prezenta o piesa la alegere, din repertoriul italian sau international, in duet cu artisti consacrati. Daca printre concurenti ne vom bucura sa ii revedem pe scena pe Il Volo, Diodato, Mahmood, Mr. Rain sau Ricchi e Poveri, in randul artistilor invitati se regasesc nume ca Riccardo Cocciante, Paola & Chiara, Gianna Nannini sau Umberto Tozzi. Clasamentul provizoriu al serii se va adauga celui din serile precedente, anuntandu-se, de asemenea, primele cinci pozitii. Vedeta de televiziune Lorella Cuccarini este co-prezentatoarea celei de-a patra seri, iar din afara teatrului ne intampina cunoscutul DJ Gigi D’Agostino si solista Arisa.

Seara finala decide castigatorul Sanremo 2024 si reprezentantul Italiei la Eurovision. Indragitul Fiorello ii este partener de microfon lui Amadeus, iar rapper-ul Tedua si cantautorul Tananai sustin recitaluri in fata publicului de pe cele doua scene exterioare. Momente speciale in ultima seara aduc si balerinul Roberto Bolle, si celebra Gigliola Cinquetti, care ne va starni amintiri pe acordurile melodiei „Non ho l’eta (per amarti)”.

Orchestra condusa de maestrul Leonardo De Amicis va asigura acompaniamentul intregului eveniment. Iar scenografia este semnata, pentru a 22-a oara, de Gaetano Castelli – si a zecea impreuna cu fiica sa Maria Chiara. Vom remarca si in aceasta editie formele curbe ale decorului, de data aceasta inspirate de o orhidee, asa cum au declarat scenografii. Materiale semitransparente, cu efect de oglinda, dau amploare scenei, iar artistii vor cobori pe doua scari laterale.