Home » Marcel Pavel si Mircea Dinescu trec peste prejudecati la „Politica si delicateturi”
Comunicate

Marcel Pavel si Mircea Dinescu trec peste prejudecati la „Politica si delicateturi”

Artistul este invitat in bucataria poetului in editia din 13 decembrie a emisiunii. „Politica si delicateturi” se vede la TVR 1, de la ora 14:30.

„Sincer sa fiu, mi s-a parut un pic distant, poate nu ma place”, declara Marcel Pavel despre gazda sa din editia de duminica a emisiunii „Politica si delicateturi”. La randul lui, Mircea Dinescu avea si el idei preconcepute despre invitatul sau: „El avea sentimentul ca sunt un tip al dracu’, care o sa il ia la intrebari, si mie mi se parea ca e un tip prea pretios, asa, increzut…” Sub aceste auspicii au inceput filmarile unei editii ce se preconiza a fi dificil de gestionat. Cum au continuat, insa, vedem la TVR 1 pe 13 decembrie, cand Marcel Pavel este invitat in bucataria poetului, la „Politica si delicateturi”.

Mancarea buna, vinul si muzica lui George Ness se pare ca sunt ingredientele perfecte pentru inceputul unei prietenii. „M-am relaxat dupa doua minute, cand l-am vazut cat de multa energie pozitiva imi transmite (…) si mi-am dat seama ca am descoperit un om natural, un om destept, cu care ai ce sa vorbesti si cu care iti face placere sa bei un pahar de vin”, marturiseste Marcel Pavel.

Odata gheata sparta, Dinescu pregateste pentru oaspetele sau o reteta comuna, mazare cu pui, dar gatita in maniera sa inconfundabila. Intr-un cosulet facut din pielea puiului, poetul pune mazarea gatita fara apa, dar cu vin, fara bulion, dar cu rosii si nelipsitul suc de portocale. Dupa ce totul este gata, cei doi se asaza la taclale, iar artistul, la indemnul gazdei sale, povesteste despre bunicul matern – rapsod popular, despre mama sa si despre cum si-a cunoscut si cucerit sotia, pe atunci balerina la Teatrul Bolsoi din Moscova.

Ne pregatim, asadar, un reminder pentru duminica, 13 decembrie, la ora 14:30, cand vedem la TVR 1 o editie „Politica si delicateturi” cu un Marcel Pavel asa cum nu l-am mai vazut.

***
Marcel Pavel s-a nascut pe 4 decembrie 1959, in localitatea Independenta din judetul Galati. A urmat Liceul de Muzica si Arte Plastice din Pitesti. A absolvit Universtatea Nationala de Muzica Bucuresti -sectia Canto clasic. In anul 2000 a lansat melodia „Frumoasa mea”, iar albumul cu acelasi nume s-a vandut in peste 250.000 de exemplare. Este solist vocal, compozitor, poliinstrumentist, iar de-a lungul carierei a obtinut numeroase premii, atat in tara cat si peste hotare.