Home » “Mediul de afaceri trebuie sa se adapteze la Noile Media pentru a supravietui”
Antreprenoriat Comunicate

“Mediul de afaceri trebuie sa se adapteze la Noile Media pentru a supravietui”

Conferinta Internationala pe tema impactului crizei Covid-19 asupra mediului de afaceri:“Mediul de afaceri trebuie sa se adapteze la Noile Media pentru a supravietui”

Cluj IT Cluster si Universitatea Babes-Bolyai impreuna cu Activize organizeaza in 12-14 octombrie, cea de-a opta editie a conferintei Cluj Innovation Days, care va analiza noi modele de inovare de business, aducand impreuna specialisti din industrii diverse si punand bazele unor cooperari importante intre parteneri din tara si strainatate. 

Temele abordate in aceasta editie vorbesc despre adaptarea vietii noastre profesionale si a organizatiilor in contextul actual de criza folosind noi modalitati de invatare, digitalizare de procese, dezvoltare de business si formare de parteneriate bazate pe on-line, unelte inovative si schimbarea colaborarilor la locul de munca.

“Am putut observa cu totii foarte multe companii – in special afaceri locale – care au fost luate pe nepregatite de venirea crizei generate de Coronavirus si au intampinat dificultati mari in modelul de afaceri practicat sau chiar au falimentat in foarte scurt timp, lucru care ar fi putut fi evitat daca exista o infrastructura de tranzitie spre sfera digitala foarte bine pusa la punct. Este tot mai clar ca procesul de digitalizare nu a fost, nu este si nu va fi un moft de marketing, ci o nevoie tot mai mare pentru fiecare firma in parte, indiferent de marimea ei. Totodata, o buna digitalizare a mediului de afaceri autohton genereaza multiple beneficii in relatiile cu exteriorul: cresterea exponentiala a marimii pietei, respectiv a numarului de clienti, produsele si serviciile noastre intra mai usor pe pietele din strainatate, in special considerand trendul publicului de a se orienta tot mai mult in directia cumparaturilor online, atat pentru produse, cat si pentru servicii. Consideram ca temele dezbatute in cadrul acestei conferinte sunt de bun augur pentru mediul de afaceri din multiple sectoare de activitate, intrucat ne dorim sa abordam personalizat problematicile tuturor industriilor prin interventie directa la nivelul companiei orientata pe doua directii principale. Prima directie implica analiza nevoilor si elaborarea unui plan strategic de implementare a unui proces de digitalizare la nivel organizational. A doua directie este orientata spre adoptarea unei pozitii strategice privind schimbarile din piata muncii si adresarea noilor cerinte, care au inceput deja sa se manifeste, prin programe de profesionalizare si aplicarea conceptului de invatare la locul de munca. In contextul acestor doua abordari, interventiile specialistilor invitasi va oferi o perspectiva cuprinzatoare asupra provocarilor din perioada urmatoare, care anticipam ca se vor derula intr-un ritm mult accelerat”, declara Stelian Brad, Presedinte Cluj IT Cluster.

Cine se poate inscrie?

  • manageri din companii medii sau mijlocii active in regiunea Transilvaniei, si nu numai, in industrii precum software, telecomunicatii, HoReCa, sanatate, biotech, productie, avand un interes ridicat privind procesele de digitalizare.
  • antreprenorii sau persoanele care au o idee de startup si doresc sa descopere cum sa se adapteze la noul mediu de business si de piata.
  • reprezentanti si angajati ai companiilor locale din regiunea Nord-Vest interesati de dezvoltare profesionala si imbunatatirea continua a competentelor.
  • studentii ce isi doresc sa completeze studiile lor cu experiente din mediul practic de business.

Primele doua zile de conferinta vor reuni peste 20 de speakeri de calibru la nivel national si international,  printre care ii amintim pe: Peter Leeson (fondator al Orchestrated Knowledge),  Jerome Barrand (presedinte agil’OA),  Stelian Brad (Presedinte Cluj IT Cluster),  Si Alhir (Digital Transformation Leader), Anna Linck (EU Policy Manage, Digital SME Alliance), Răzvan Voica (CEO si cofondator Scoala Informala de IT) si  Florin Jianu (presedinte al Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania).

A treia zi a conferintei va fi dedicata  unei serii de workshop-uri restranse, practice, pe teme de business si management, si unei mese rotunde in care discutiile se vor concentra pe impactul crizei la nivel organizational, procesul de transformare generat si solutiile posibile in arii precum resurse umane, dezvoltare de business si management.

Conferinaa “Cluj Innovation Days 2020” este organizata in cadrul programului Future Skills, implementat de Cluj IT Cluster in parteneriat cu Asociatia Patronilor si Meseriasilor Cluj si scoala Informala de IT. Proiectul aduce o serie de beneficii si acsiuni de sprijin menite sa faciliteze o tranzitie lina prin procesele de digitalizare si transformare organizationala. Abordarea proiectului presupune un model centrat pe abilitati, in care atat angajatul cat si compania pot accesa cunostinte, expertiza si suport specializat pentru programe de invatare personalizate pe tot parcursul vietii si programe de invatare la locul de munca.

Anul acesta conferinta va avea loc intre 12 si 14 octombrie in mediul online. Accesul participantilor este gratuit, iar cei interesati sa participe pot solicita un bilet completand formularul de pe website-ul conferintei. Pentru mai multe detalii privind pre-inregistrarea va invitam sa accesati: https://clujinnovationdays.com/