Teatru si Film

NAVETA CULTURALA #4 – Bucuresti – Craiova – Bucuresti – pentru productia caine cu om. caine fara om semnata Radu Afrim la Teatrul National Craiova

Datorita numarului foarte mare de solicitari, Teatrul National „Marin Sorescu” din Craiova dedica cea de a patra editie a NAVETEI CULTURALE spectacolului caine cu om. caine fara om regizat de Radu Afrim, o productie ce a avut premiera in luna octombrie a anului 2021 si care s-a bucurat de un mare succes atat in randul spectatorilor cat si in randul criticilor de specialitate.

Iubitorii de teatru din Bucuresti vor putea calatori in scop cultural la Craiova sambata, 5 martie 2022 pentru a vedea spectacolul caine cu om. caine fara om in regia lui Radu Afrim si scenografia Irinei Moscu, un spectacol „ce iti amplifica toate sentimentele din cotloane, pe care prea rar le scoti la lumina.” Alina Epingeac, critic de teatru

Plecarea catre Craiova se va face dimineata la ora 10:00 din Bucuresti, TNB (parcarea din fata Salii Studio). Intoarcerea va fi dupa spectacol, in acelasi loc.

Pretul biletului (127 lei) include transportul tur-retur cu autocarul si biletul la spectacol, iar biletele pot fi achizitionate direct din site-ul teatrului:
https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/1038

Prin calitatea sa ideatica si estetica, spectacolul caine cu om, caine fara om merita orice efort de deplasare din partea spectatorilor. Daca nu pentru a afla, macar pentru a incepe sa se intrebe cine sunt cu adevarat.
Sanda Visan, Adevarul.ro

caine cu om. caine fara om este cel de-al patrulea spectacol pe care Radu Afrim il monteaza la Nationalul craiovean, dupa Daca am gandi cu voce tare de Adnan Lugonić, Casa cu suricate de David Drabek si recent premiata productie Inima si alte preparate din carne de Dan Coman, castigatoare a Premiului UNITER pentru cel mai bun spectacol al anului 2020.

Un spectacol cu/despre caini? Ce o mai fi si asta? Acesti caini sunt, de fapt, un pretext pentru redarea unor povesti despre noi. Despre mine. Despre animalul din mine care e de mult omorat, ingropat, dat uitarii dar, pe de alta parte, profund regretat. E despre omul privit prin ochii unui caine. Despre omul-animal. Despre competitia om-animal. Si animalul, desigur, invinge pentru ca e sincer. Povestile acestea despre caini cred ca devoaleaza limitarile noastre. Nu-i ceva nou. Intr-adevar, “e fumata”, ar zice unii. Dar aceste povesti sunt atat de bogate si stralucit scrise incat impactul emotional e iminent.
Vlad Udrescu, actor

caine cu om. caine fara om este un spectacol pe texte de Lia Bugnar, Dan Coman, Simona Gosu, Maria Manolescu, Oana Pellea, Radu Tudoran si Radu Afrim. Regia, video si universul sonor sunt semnate Radu Afrim, scenografia Irina Moscu, coregrafia Flavia Giurgiu iar din distributie fac parte actorii Alex Calangiu, George Albert Costea, Ramona Dragulescu, Romanita Ionescu, Iulia Lazar, Geni Macsim, Alina Mangra, Claudiu Mihail, Catalin Mihai Miculeasa, Raluca Paun, Tamara Popescu, Vlad Udrescu, Costinela Ungureanu, Petronela Zurba, Adrian Tudor, Mihai Vita.

Spectacolul „caine cu om. caine fara om” montat de Radu Afrim la Teatrul National „Marin Sorescu” din Craiova nu e doar un prilej de a pune laolalta povesti emotionante cu si despre caini. E o incercare reusita de a trimite Omul in pielea celui mai bun prieten al lui, Cainele, spre a intelege mai bine adevarata valoare a celor mai importante teme care ne traverseaza tuturor scurta intrupare pe acest pamant, caruia nu ar trebui sa-i facem umbra degeaba.
Luciana Antofi, jurnalist cultural

Spectacolul lui Radu Afrim ne provoaca sa ne uitam mai profund in noi insine decit sintem dispusi de obicei sa o facem. Probabil avem tendinta sa ne credem mai buni, mai milosi, mai corecti, mai umani decit sintem, de aceea preferam sa tinem ascuns animalicul din noi, legat strans cu lanturi. Il tinem atit de bine ferecat, incit ajungem sa mai uitam de el. Si atunci nu mai sintem vigilenti, iar ne-umanul, dez-umanul evadeaza si face ravagii. Si sintem uimiti, tocmai pentru ca am crezut ca daca nu ne mai gandim la aceste brese din perfectiunea interioara dorita ele vor inceta sa mai existe. Aceasta oglinda dureroasa pe care Afrim ne-o pune in fata subconstientului nostru nu are insa rolul de critica, nu este un deget intins acuzator catre imperfectiunile noastre. Scopul nu este sa plecam capul rusinati, ci sa fim mai constienti, mai realisti cu privire la limitele, la bunatatea si generozitatea de care credem ca suntem capabili.
Silvia Dumitrache, Observator cultural

caine cu om. caine fara om
un spectacol pe texte de Lia Bugnar, Dan Coman, Simona Gosu, Maria Manolescu, Oana Pellea, Radu Tudoran si Radu Afrim

Regie, video si univers sonor: Radu Afrim
Scenografie: Irina Moscu
Coregrafie: Flavia Giurgiu
Efecte video & animatie: Cristian Niculescu

Asistenta de regie: Claudia Gorun
Asistenta de scenografie: Gloria Bucataru
Make-up: Minela Popa, Mihaela Guran
Design lumini: Dodu Ispas
video oameni si caini: Orlando Edward

Cu: Alex Calangiu, George Albert Costea, Ramona Dragulescu, Romanita Ionescu, Iulia Lazar, Geni Macsim, Alina Mangra, Claudiu Mihail, Catalin Mihai Miculeasa, Raluca Paun, Tamara Popescu, Vlad Udrescu, Costinela Ungureanu, Petronela Zurba, Adrian Tudor, Mihai Vita

Durata spectacolului:
Partea I: 1h 50 min
Pauza: 1h
Partea a II-a: 2h

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Avand in vedere reglementarile legale in vigoare, participarea este permisa doar pentru persoanele care sunt vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, cat si pentru persoanele care prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infectia cu virusul SARS- CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore. De asemenea, participarea este permisa si persoanelor care se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 180-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu virusul SARS-CoV-2.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Contact Agentia teatrala:
Strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 11, in cladirea teatrului
Telefon: 0251.413.677
Program: Luni – Vineri: 11:00 – 19:00; Sambata – Duminica: 12:00 – 19:00

TEATRUL NATIONAL „MARIN SORESCU” CRAIOVA
https://tncms.ro
https://www.facebook.com/tncms.oficial
https://www.instagram.com/teatrul_national_craiova
#AstiaFacPeDracuInPatruCaSaNeAducaLaTeatru

Eveniment: NAVETA CULTURALA
Cand: 4 martie 2022, ora 10:00 – 24:00
Unde: Teatrul National „Marin Sorescu” din Craiova
Bilete: https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/1038

Teatrul National „Marin Sorescu” din Craiova este unul dintre cele mai importante teatre din tara, cu o traditie de peste 170 de ani si cu o activitate internationala de prestigiu a carei lunga si bogata istorie a culminat cu spectacolele legendare ale lui Silviu Purcarete, prezentate in cadrul celor mai importante festivaluri de teatru din intreaga lume dar si cu imensul succes international al Festivalului Shakespeare, care aduce in Romania spectacole de pe cinci continente, la fiecare doi ani.

Acum, cu o viziune contemporana, teatrul abordeaza perspectivele prezente si viitoare, adresandu-se unui spectru din ce in ce mai larg de public, in conformitate cu provocarile actuale.