Comunicate

Noi cazuri terifiante prezentate in „Anchetele comisarului Antonescu”, la TVR 1 din 10 decembrie

Din 10 decembrie, colonelul in retragere Dan Antonescu aduce telespectatorilor cazuri rezolvate de infractiuni grave, cu scopul de a-i educa sa nu devina victimele unor astfel de situatii. Emisiunea se vede joia, de la ora 22:00, la TVR 1.

In spatiul emisiunilor tv actuale, infractionalitatea este privita drept fapt divers, de scandal, de lansare a unor discutii generale, ce scot in evidenta senzationalul si nicidecum pericolul concret al infractiunii. In acest peisaj media si-a facut loc, in ultimii cinci ani, emisiunea „Anchetele comisarului Antonescu”, prezentata de Dan Antonescu, fost sef al Serviciului Omoruri, un program ce propune o noua abordare in discutiile despre infractionalitate. Emisiunea se difuzeaza in fiecare joi, de la ora 22:00, la TVR 1.

„Anchetele comisarului Antonescu” abordeaza teme de larg interes, cu accent pe cazuri de omor, teme reflectate prin reconstituiri ale unor astfel de cazuri de infractiuni grave, rezolvate. Cat de importanta este implicarea martorilor atunci cand este vorba de un criminal care incearca sa-si acopere urmele, la ce trebuie sa fii atent atunci cand iei in gazda pe cineva, cum trebuie sa te porti atunci cand afli ca un criminal periculos este pus in libertate si locuieste in blocul tau sunt doar cateva dintre temele abordate de comisarul Antonescu. Acesta sta de vorba si cu politistii si specialistii implicati in caz, afland ce trebuie sa faca un om obisnuit pentru a nu cadea victima unor astfel de infractiuni.

In prima editie a noului sezon, Dan Antonescu prezintǎ povestea unor studenti din Iasi care au trecut prin clipe de groaza. Pe 9 noiembrie 2015, mai multi studenti care erau cazati in caminul C4 al Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi au vazut fum iesind dintr-o camera aflata la etajul 1. Speriati, acestia au spart usa, iar imaginea pe care au vazut-o i-a socat… Despre ce este vorba aflam urmarind „Anchetele comisarului Antonescu” joi seara, de la ora 22:00, la TVR 1.

Ca de fiecare data, reportajul va reuni mai multe perspective: a victimei, a anchetatorilor, a autorului si a societatii si va contine imagini de la cercetarea locului faptei, imagini de la instanta, reconstituire, declaratii filmate. Apoi Dan Antonescu va face analiza situatiei concrete si a impactului social al acesteia, fiind formulate recomandarile pentru telespectatori.

Colonelul Dan Antonescu este acum in rezerva. S-a pensionat dupa 17 ani de activitate in politie, iar in acest timp a rezolvat cazurile a numerosi infractori. A participat la ancheta in cazuri celebre: Ioan Luchian Mihalea dar si Konstantinos Passaris. Pentru rezolvarea lor a fost avansat la exceptional. Desi nu mai este ofiter activ, a ramas cu ochii in patru si este in continuare pe urmele infractorilor. Este implicat in acest fenomen si supravegheaza atent modul in care se comit infractiunile grave.