Sport

Pandemia ii face pe romani constienti de importanta miscarii in aer liber

Epidemia ne-a schimbat viata in toate aspectele: salile de sport inchise si distantarea sociala ne-au determinat sa fim tentati sa limitam practicarea exercitiilor fizice. Conform recomandarilor Asociatiei Americane a Inimii, adultii ar trebui sa practice cel putin 150 de minute de activitate fizica moderata saptamanal sau 75 de minute de activitate fizica intensa. Desi este nevoie de ceva efort si imaginatie pentru a ne adapta si a crea noi rutine in ceea ce priveste efortul fizic, beneficiul adus sanatatii fizice si mentale este extrem de important.
Activitatile in aer liber: plimbarile in jurul casei, drumetiile, plimbarile cu bicicleta, treburile casnice, cum ar fi tunderea gazonului, lucrul in gradina (bineinteles acolo unde exista posibilitatea), spalarea masinii, sunt modalitati de a arde calorii si a ne mentine in forma. In acest context, o companie ce activeaza pe piata produselor pentru amenajari exterioare (prefabricate din beton) promoveaza petrecerea timpului practicand sporturi in aer liber.
Elis Pavaje organizeaza evenimente sportive in care sunt implicati angajati si clienti, despre care Bianka Dobre, marketing manager Elis Pavaje, spune ca: “Promovam sporturi care se potrivesc cu profilul business-ului nostru, sunt legate de petrecerea timpului in aer liber: ciclismul si golful. Pandemia a amplificat interesul pentru aceste sporturi pe care ne concentram de mai multi ani. Sunt tot mai multi oameni care practica ciclismul on-road sau off-road. De asemenea, desi numarul terenurilor este inca restrans, iar preturile sunt descurajante pentru marea masa a populatiei, golful devine tot mai atractiv. Asa cum in ultimii 15 ani schiul a evoluat de la un sport de lux la nivelul de sport de masa, ne asteptam sa creasca si popularitatea si gradul de accesibilitate al acestui sport”.

Cupa Elis la golf este o competitie cu traditie
Elis Pavaje si-a propus sa creasca popularitatea sportului “verde” pentru beneficiile pe care le are asupra oricarei persoane ce poate deveni potential jucator de golf. De 13 ani compania organizeaza in fiecare luna august, un turneu care se adreseaza jucatorilor de golf amatori. “Sunt pasionat de golf si din acest motiv a aparut competitia Cupa Elis. Practic insa de asemenea, pentru relaxare, si alte sporturi, precum ski sau ciclism. Spre deosebire de ciclism sau ski, care sunt sporturi individuale, golful este un sport social, care faciliteaza legaturile de business sau prietenie intre participanti”, a mentionat directorul general si co-proprietar Elis Pavaje, dl Emil Gota
In fiecare an, la turneul Cupa Elis participa angajati si colaboratori ai firmei, iar unii dintre ei au fost cuceriti deja de acest sport. Totul incepe cu lectii de golf pe driving range (terenul special realizat pentru invatarea/ exersarea miscarilor de lovire cu crosa) si continua cu constientizarea avantajelor pe care le aduce acest sport: petrecerea timpului in aer liber pe suprafete largi si inverzite relaxeaza si inlatura anxietatea. Iar bonus: poate sa lege si prietenii. Golful faciliteaza arderea caloriilor, mentine sanatatea inimii si puterea de concentrare a mintii.

Ziua firmei Elis Pavaje se aniverseaza cu o competitie de ciclism
Initiativa este de data relativ recenta, pana acum au avut loc doar doua editii ale cursei de ciclism, care au fost dedicate exclusiv angajatilor. “In luna iunie serbam aniversarea companiei si este o buna ocazie sa ne intalnim cu angajatii din toate fabricile. Iar cateva ore in aer liber, intr-o competitie de ciclism, dincolo de faptul ca inseamna distractie si relaxare, mai ascute un pic si spiritul de competitivitate. Deoarece intalnirile a sute de persoane nu au fost permise, nu am mai organizat competitia in ultimii ani, speram insa ca 2022 va aduce o normalizare in viata noastra. Pana atunci, amatorii de ciclism din cadrul companiei se antreneaza pe plan individual. In perspectiva, planurile noastre legate de ciclism sunt mai mari, dar vom povesti de toate, la timpul lor”. a declarat Bianka Dobre, director marketing Elis Pavaje.

Elis Pavaje a fost infiintata in 1991, in Petresti, judetul Alba. Ofera un sistem complet de produse si servicii, acoperind toate etapele procesului de amenajare, de la productie prefabricate din beton vibropresat, consultanta si proiectare, pana la transport, montaj si intretinere pavaj. Din 2017 compania ofera si servicii de antrepriza generala pentru lucrari de infrastructura si amenajari exterioare. Compania 100% romaneasca are in prezent 4 unitati de productie, cu o capacitate de 20.000 mp pavaj/zi. Produsele Elis Pavaje – pavele, dale, borduri, rigole, boltari, blocheti, produse din beton pentru amenajarea gradinii, elemente de canalizare din beton vibropresat – sunt disponibile in retelele de bricolaj, la o retea vasta de distribuitori, precum si in showroom-urile proprii din Petresti (Alba), Stoenesti (Prahova), Secuienii Noi (Neamt) si Vintu de Jos (Alba). Incepand cu 2019, compania a devenit si producator de pavele si borduri din andezit transilvanean.