Comunicate

Petrecere de pomina, cu mari artisti, tarafuri de lautari si ras pe saturate. De Revelion, la TVR 1

Atmosfera festiva de Revelion ne cuprinde oriunde ne-am afla, cu buna ei dispozitie contagioasa. Indiferent daca trecerea in Noul An ne surprinde in piata unui orasel de provincie sau intr-un ascensor luxos, noaptea dintre ani are farmecul ei. Aventurile protagonistilor le urmarim la TVR 1, incepand cu ora 21.00.

In noaptea de Anul Nou, o masina cu un grup de artisti in drum spre Bucuresti face pana intr-un orasel de provincie. Actorul Marius Florea Vizante, in rolul unui sofer simpatic, inimos si pus pe glume, se straduieste din rasputeri sa-si indeplineasca misiunea: sa duca artistii in Capitala pentru noaptea de Anul Nou. De aici porneste Programul de Revelion 2023 de la TVR 1, incepand cu ora 21.00.

Cu masina impotmolita in oraselul de provincie, oamenii au chef de poante si de petrecere, asa ca soferul Gogu n-are decat sa se imprieteneasca cu primarul, interpretat de Vali Rupita, cu politistul Vlad Galatianu, cu fata blonda, fosta bruneta, interpretata de Ada Lupu, sau chiar cu boschetarul Dumitru Nastrusnicu. In piata oraselului isi dau intalnire interpreti  de muzica usoara si populara, tarafuri, dansatori si magicieni.

In asteptarea depanarii, artistii dau nas in nas cu locuitorii cartierului. Intr-un final, musafirii si localnicii uita supararea, se impaca si intampina impreuna Anul Nou.

Asa cum ne-a obisnuit, TVR 1 continua traditia programelor de Revelion pentru toata familia, cu mult umor si muzica de petrecere, filmate anul acesta de regizorul de film Igor Cobileaschi si echipa sa.

Sa trecem impreuna, razand, cumpana dintre ani, alaturi de actorii Marius Florea Vizante, Vali Rupita, Vitalie Bichir, Ada Lupu, Lulu Ioan Cretescu, Ionut Cornila, Irina Radutu, Petrut Butuman,  Vlad Galatianu, Dumitru Nastrusnicu, Alexandra Vicol. Ne vor face seara si mai frumoasa indragitii interpreti Irina Loghin, Maria Carneci, Maria Dragomiroiu, Matilda Pascal Cojocarita si Stefan Cigu, Daniela Condurache si Emilia Dorobantu; tarafuri si lautari care dau sarea si piperul unei nopti speciale de Anul Nou – Taraful de la Varbilau, Taraful Ionel Tudorache, Armin si Petrica Nicoara, Taraful Fane Dumitrache, Taraful Constantin Lataretu, Vali Rupita si Taraful Dumitru Raducanu; solisti si trupe ale momentului – Holly Molly, Pepe, Andreea Banica, 3 Sud Est, Nicole Cherry, Fara Zahar, precum si trupa de dans condusa de Wilmark si Magicianul MAGITOT.

In „Ascensor spre Revelion”, cu Eda Marcus si Radu Tudor

De la ora 1.15 urcam in „Ascensor spre Revelion”. Eda Marcus si Radu Tudor sunt doi tineri care ies din apartamentele lor, fiecare separat, si se pregatesc sa ajunga la petrecerea de Revelion. Imbracati festiv, cei doi sunt grabiti, urca in lift si… surpriza! Raman blocati intre etaje – prilej de a da startul unor noi momente umoristice de calitate, care vor completa scheciurile preluate din arhiva TVR.

Cei doi vor fi „acompaniati” si enervati de prestatia lenta si lipsita de interes a celui care ar putea sa-i scape din capcana in care au picat, si anume de mecanicul liftului. Actorul Nicodim Ungureanu intra in rolul reparatorului de lifturi care nu numai ca nu-si face datoria, dar mai mult ii incurca pe cei doi.

„Ne vedem de Revelion! Am pregatit un proiect care sa faca noaptea dintre ani memorabila”, ne invita Radu Andrei Tudor.

„Tare iubesc aceasta meserie. Mi-a dat ocazia sa interpretez atat de multe roluri, incat am ajuns sa ma cunosc mai bine si sa fiu mult mai stapana pe mintea si corpul meu. Sa stiu ca imi pot depasi mereu limitele si ca totul pare o joaca frumoasa cand iubesti ceea ce faci”, adauga si Eda Marcus.

Momentele de umor vor face legatura intre imaginile de arhiva si prezent, expus nonsalant pe Instagram si TikTok.

„Noaptea asta, nimeni sa nu doarma!” – muzica de petrecere face noaptea de Revelion si mai frumoasa

Ce-ar fi noaptea de Revelion fara muzica de petrecere? Nici nu ne putem inchipui… asa ca, din programul de Revelion al TVR 1 nu putea lipsi acest ingredient care sa ne aduca veselie, bucurie si buna dispozitie. Cantece de dragoste, de sarbatoare, cantece de pahar, ce aduc bucurie, veselie si voie buna in casele romanilor de pretutindeni, ne propun realizatorii indragitului „Tezaur folcloric” la trecerea catre 2023.

Sub genericul „Noaptea asta, nimeni sa nu doarma!”, dupa ora 3.30, la TVR 1 avem cel mai bogat pachet muzical care sa ne insoteasca in noaptea dintre ani.

Participa: Gheorghita Nicolae, Sorin Filip si Ansamblul Artistic Profesionist Ciprian Porumbescu din Suceava, Irina Loghin, Corina Dragomir, Nicolae Datcu, Valentin Grigorescu, Gheorghe Gheorghe, Lucica Paltineanu, Claudia Torop, Maria Loga, Constantin si Cosmin Gaciu, Elena si Vasile Tapota Lataretu, Cristina Turcu Preda, Valeria Arnautu, Floarea Calota, Gheorghe Turda, Constantin Bahrin, Grupul  vocal barbatesc Burnasul din Alexandria, Ionut Sidau, Vicentiu Enache.

Momente celebre din Arhiva de Aur a TVR, la „Retro Revelion”

Pentru cei care rezista pana dimineata, dupa ora 6.00, la TVR 1 incepe „Retro Revelionul”. Ne vom bucura de momente celebre din Arhiva de Aur a Televiziunii Romane, cu: Stefan Banica si Stela Popescu – „Va rog sa-mi acordati… o arie celebra”; Irina Loghin si Stefan Banica – „Cine bate seara la fereastra mea?”; Stefan Banica – „Cum am ajuns sa te iubesc?”; Toma si Elena Caragiu – „Osenii”; Anda Calugareanu si Aurelian Andreescu – „Parodii muzicale”; Stela Popescu si Alexandru Arsinel – „Travesti”; Corina Chiriac – „Strada Sperantei”; Margareta Paslaru – „Diamant fermecat”; Catalin Crisan – „Daca pleci”; Mirabela Dauer – „Morarita”; Adrian Daminescu –„Si m-am indragostit de tine”; Dan Spataru – „Drumurile noastre”; Elena Carstea – „Baby, Baby”.