Home » Retro Radio Podcast O seara cu bunicii la One World Romania
Evenimente

Retro Radio Podcast O seara cu bunicii la One World Romania

Intalnirea are loc sambata, 12 iunie, la Institutul Cultural Maghiar din Bucuresti. Pentru fiecare nepot care vine cu bunicii, oferim cadou doua bilete la filmele #OWR14
Povesti despre varsta, relatii sau singuratate vor putea fi ascultate la Retro Radio, in cadrul Festivalului International de Film Documentar One World Romania, care se va desfasura, anul acesta, in perioada 11-20 iunie, in cinematografe si centre culturale din Bucuresti. Marginalizarea, izolarea, alaturi de dreptul la o viata demna, se numara printre temele editiei, pe care le vom relua, pornind de la povestile unor varstnici exceptionali, admirabili pentru modul in care isi traiesc si isi privesc viata.
Ce se intampla cu noi atunci cand avem tot timpul din lume? Suntem inca loiali talentelor noastre? Ne dispare curiozitatea? Vino cu bunicii sambata, 12 iunie, de la ora 19.30, la Institutul Cultural Maghiar din Bucuresti, pentru a incerca sa raspundem impreuna acestor intrebari. Noi venim, alaturi de unii dintre protagonistii documentarelor noastre, cu povesti despre aventura, curiozitate si pofta de viata nesecata. Ioan Erhan si Cornelia Muresanu Brondello, doi dintre bunicii din echipa Retro Radio Podcast, isi vor intalni pentru prima data ascultatorii, pentru o conversatie informala pe marginea unor teme sensibile. Pentru fiecare nepot/a care vine alaturi de bunic/a, oferim cadou doua bilete la filmele programate in cadrul#OWR14.
Seria Retro Radio Podcast este o colectie de documentare sonore, menita sa creeze punti intre generatii si sa provoace cliseele despre batranete. De la bunici de 90 de ani care se joaca cu drone si webcamuri, la cei care fac fanzine, calatoresc, sunt nonconformisti sau experimenteaza, povestile unor oameni amuzanti si destepti, care au curaj si planuri, inspira, schimba perspective si motiveaza. O echipa de muzicieni si artisti de teatru a initiat aceasta documentare dupa ce am petrecut cu totii un an apasator, in care am contemplat lumea din singuratatea apartamentelor noastre, cu nesiguranta, cu mult timp la dispozitie, prin increngaturi de ganduri si cu multa grija fata de corp. Asa cum fac bunicii nostri in vremuri obisnuite.
Conceputa si scrisa de regizoarea Ioana Paun, alaturi de muzicienii Catalin Rulea, Sillyconductor si Diana Miron, seria Retro Radio este realizata de actorii Flavia Giurgiu, Sorin Dobrin si Ruxandra Manoi, alaturi de bunici gata sa accepte provocari, sa spuna povesti despre moda, distractie, relatii, job-uri, victorii sau esecuri.
Echipa Retro Radio
Concept: Ioana Paun | Interviuri si voci: Flavia Giurgiu, Sorin Dobrin | Sound Design: Catalin Rulea, Sillyconductor, Diana Miron | Jingle: Sillyconductor si Victor Rebengiuc | Invitati: Ioan Erhnan, Cornelia Muresanu Brondello, Mihaela Hacman, Livia Catalinoiu aka Tita | Mastering: Laurentiu Cotac | Comunicare: Evantia Barca | Social media: Laura Stefanut
Proiectul este finantat de Ministerul Culturii, in cadrul programului Ziua Culturii Nationale, si sustinut de Radio Romania Cultural, Modernism.ro, EBS Radio Cluj, Ziarul Metropolis, IqAds, Iqool.