Comunicate

Roscata, guraliva, cu o imaginatie debordanta. „Anne cu “e” la sfarsit” vine la TVR 1

Anne_103_D8_SG_0001.tif

O orfana saraca, dar isteata foc, transforma in bine viata noii sale familii si a intregului orasel din estul Canadei. Din 19 mai, o urmarim la TVR 1, in serialul canadian „Anne cu “e” la sfarsit”. De luni pana vineri, ora 17.00.

„Anne cu “e” la sfarsit” ne transforma dupa-amiezile in bucurie, la TVR 1. Din 19 mai, dupa ce se incheie aventurile simpaticei Familii Durrell in Corfu, ne transpunem intr-un nou timp si loc – anul 1896, Canada – si urmarim un nou serial, adaptare a romanului „Anne de la Green Gables”, de Lucy Anne Montgomery. Cele 28 de episoade alaturi de „Anne cu “e” la sfarsit” se vad la TVR 1 de luni pana vineri, de la ora 17.00.

In 1896, pe Insula Printul Edward din estul Canadei, Matthew si Marilla Cuthbert, frate si sora, traiesc linistiti la mica lor ferma numita Green Gables. Apropiindu-se de varsta a treia, cei doi se gandesc sa adopte un baiat orfan care sa-i ajute la treburile mai grele ale casei. Cand ajunge la gara sa ia copilul, Matthew descopera ca orfelinatul le-a trimis, in schimb, o fetita de 13 ani pe nume Anne Shirley, roscata, guraliva, isteata foc si cu o imaginatie debordanta. Barbatul se ataseaza imediat de simpatica pustoaica, dar severa Marilla nu se lasa cucerita cu una, cu doua. Nici restul comunitatii n-o primeste cu bratele deschise pe orfana saraca, insa ea face fata provocarilor cu inteligenta, perseverenta si mai ales multa generozitate. Luptand sa se faca acceptata si sa-si gaseasca, in sfarsit, un camin al ei, Anne va reusi sa transforme in bine viata noii sale familii si a intregului orasel.

Aproximativ 1800 de tinere de pe trei continente au fost prezente la auditiile pentru rolul Anne Shirley, in urma unui simplu apel la casting. Cu ochi albastri stralucitori, zambet efervescent si voce zglobie, actrita Amybeth McNulty a fost alegerea perfecta a producatorilor pentru rolul personajului principal, Anne cu “e” la sfarsit. Amybeth McNulty a fost preferata pentru capacitatea ei de a oferi un dialog „incredibil de consistent, dinamic si frumos”, potrivit producatoarei si regizoarei Miranda de Pencier. La randul sau, actrita canadiana Moira Walley-Beckett o descrie ca fiind in acelasi timp „luminoasa”, transparenta, inteligenta, empatica si emotionala.

Actrita Amybeth McNulty, acum in varsta de 21 de ani, s-a nascut si a crescut in Irlanda, dar are cetatenie atat irlandeza, cat si canadiana. Desi in film e roscata si pistruiata, culoarea ei naturala e blondul. Amybeth McNulty a refuzat sa joace in „Urzeala tronurilor” (2011), explicand ca, fiind vegetariana, ea nu imbraca tinute din blana.

Intr-un interviu al interpretei din rolul principal, Amybeth McNulty, a carei cariera pe scena a inclus si roluri in _Annie, The Sound of Music si Oliver!_, iar pe ecran – _Agatha Raisin_ si _Clean Break_, aceasta povesteste ca probele pentru rolul Anne „au constat in a vorbi cu copacii, cu florile si in abilitatea de a construi tronuri din crengi.”

Titlul fiecarui episod din sezonul 1 al serialului „Anne cu “e” la sfarsit” este un citat din romanul „Jane Eyre” (1847), scris de Charlotte Brontë, pe cand, in sezonul 2, titlul fiecarui episod este un citat din romanul „Middlemarch” (din 1871), ce poarta semnatura George Eliot. In cel de-al treilea sezon, titlurile episodelor sunt citate din romanul „Frankenstein” (1818), scris de Mary Shelley.

In ciuda faptului ca a avut succes si rating mare, serialul „Anne cu “e” la sfarsit” a fost anulat dupa al 3-lea sezon, din cauza neintelegerilor dintre Netflix si CBC. Fanii serialului au lansat o campanie pe Twitter pentru a determina reluarea acestuia. Hashtag-ul #RenewAnnewithanE a fost folosit de peste un milion de ori de la anularea filmarilor. Producatorii au facut demersuri pentru a lansa un al 4-lea sezon, cu o alta platforma de streaming sau pentru un episod final, dar, din pacate, nu s-au concretizat.