Home » Scriitorul Eginald Schlattner va fi onorat cu Crucea de merit in rang de cavaler a Ordinului de merit al Republicii Federale Germania
Comunicate

Scriitorul Eginald Schlattner va fi onorat cu Crucea de merit in rang de cavaler a Ordinului de merit al Republicii Federale Germania

Pe data de 24 iunie, ambasadorul Cord Meier Klodt ii va inmana cunoscutului scriitor roman de origine germana Eginald Schlattner Crucea de merit in rang de cavaler a Ordinului de merit al Republicii Federale Germania Crucea de merit in rang de cavaleri a fost acordata domnului Schlattner de presedintele federal Frank Walter Steinmeier in semn de recunoastere si apreciere a angajamentului sau pe tot parcursul vietii pentru promovarea valorilor europene, tolerantei si respectului interetnic.
Ceremonia de decernare a ordinului va avea loc joi, 24 iunie 2021, la ora 17:00, la Consulatul Germaniei la Sibiu .
Ambasadorul Cord Meier Klodt : O noram o mare personalitate a Romaniei din randul minoritatii germane. In calitate a sa de pastor si duhovnic , Eginald Schlattner s a pus neobosit in slujba celor saraci, a celor lipsiti de drepturi si a minoritati lor , in special a celei rome . In cal itate de scriitor , el a plasat curajos tratarea adevarului istoric, a responsabilitatii si a vinovatiei in centrul creatiei sale literare cu elemente autobiografice.
Scriitorul Eginald Schlattner: Cred ca nu gresesc atunci cand pre s u pun ca aceasta distinctie, acordata la capatul unei biografii indelungate, desemneaza nu doar meritele sporadice ale celui ales, ci cerceteaza si istoria vietii sale ca un intreg si masoara cele intamplate in contradicti ile lor.
Desigur, expertii care au analizat si cant ar it nu s au orientat doar dupa reusite, dupa succes, dupa faptele marete, ci au luat in considerare si erorile, ratacirile, vinovatia. Astfel, aceasta inalta distinctie cuprinde mai mult decat doar o cinstire de bun simt si o omagiere galanta aduse unei persoane.
Jurnalistii care doresc sa participe la eveniment sunt rugati sa si anunte prezenta pana la data de 23.06.2021 or a 16:00 , la adresa de e mail pr 100@buka.diplo.de , precizand numele complet si institutia media pe care o reprezinta. Accesul se va face pe baza unui document de identitate valabil.