Teatru si Film

SF (SUPER-FRAGIL) – Spectacol de teatru fizic pentru adolescenti semnat Andrea Gavriliu, la Teatrul Excelsior

Cea mai recenta productie a artistei Andrea Gavriliu – spectacolul de teatru-fizic pentru adolescenti SF (SUPER-FRAGIL) va putea fi vizionat la Teatrul EXCELSIOR din Bucuresti marti, 28 noiembrie 2023, de la ora 19:00.

Actrita, coregrafa, dansatoare si regizoare, colaboratoare constanta a unora dintre cei mai renumiti regizori romani, printre care Radu Afrim, Andrei Serban sau Mihai Maniutiu, Andrea Gavriliu se afla la primul proiect realizat pentru Teatrul EXCELSIOR.

Un spectacol al noii generatii, semnat de o creatoare de top al teatrului-fizic, SF (SUPER-FRAGIL) este o imbinare perfecta intre stilul ludic, rafinat si impregnat de umor al regizoarei si vitalitatea plina de entuziasm a tinerilor ei performeri – Ciprian Chiujdea, Vlad Crudu, Iuliana Danciu, Vlad Furtuna, Iulia Lupascu, Ileana Ursu. Din dorinta Teatrului EXCELSIOR de a sustine tinerii artisti independenti, cei sase actori au fost selectati in urma unui casting national.

Trailer:

SF (SUPER-FRAGIL) este un performance in care accentul se pune pe corporalitate, in care ritmul, gestul, miscarea se imbina cu universul sonor semnat de Adrian Piciorea, intr-un spatiu conceput de Theodor Cristian Nicolae.

Momentul inevitabil in care trebuie sa faci pasul catre maturitate, parasind universul cald si familiar al copilariei, este surprins in mod subtil si original de Andrea Gavriliu, facand din SF (SUPER-FRAGIL) un spectacol de urmarit, in egala masura, cu inima si ratiunea, adresat in primul rand adolescentilor, dar nu numai.

Iti mai amintesti cum era cand puteai rade sau plange din toti rarunchii, cu toata gura, astfel incat sa iti erupa glasul ca un vulcan?! Iti mai permiti acest lux? Iti mai vine natural sau e un instinct demult inabusit, ingropat odata cu „nu mai plange ca esti mare”, „mai incet ca se uita lumea la tine”?
Spectacolul de teatru fizic SF (SUPER-FRAGIL) urmareste sa puna in antiteza fraul liber, caracteristic copiilor, si reprimarea pornirilor, tipica adultului. Provocarea consta in exprimarea printr-un limbaj coregrafic intr-un spatiu care sugereaza un loc de joaca pentru copii, in care lumina si sunetul marcheaza treceri bruste intre varsta de 6-9 ani si cea de 20+. Cei sase tineri actori-dansatori incorporeaza aceste varste pentru a ne aminti de „ce-am avut si ce-am pierdut”, de farmecul lui „cand o sa ma fac mare”, adica al sperantei.

Andrea Gavriliu, autoarea spectacolului

Un spectacol ca un yo-yo ce se straduieste sa urce si coboare de cat mai multe ori pe firul intins spasmodic catre strafundurile varstelor inocentei noastre, sperand ca snurul nu va uita intr-o zi sa se mai infasoare si sa dispara intre discurile colorate unde e pastrat departe de ochii curiosilor secretul neindemanarilor noastre, doar pentru a mai iesi iar si iar la lumina, macar sa incercam sa dam ghidus viata savuroaselor noastre povesti banale.

Luciana Antofi

SF (SUPER-FRAGIL) este despre noi si copilariile noastre, despre ce lasam in urma si ce alegem sa ducem cu noi in viata, mai departe. SF (SUPER-FRAGIL) este despre nevoia de autentic si despre forta fragilitatii. SF (SUPER-FRAGIL) este un spectacol la care se rade, dar mai ales se traieste.

Nona Rapotan, BookHub

Daca teatrul tineresc avea nevoie de o materializare plenara, SF (SUPER-FRAGIL) e exemplul stralucit de ce se poate intampla cand o echipa de artisti apasa acceleratia entuziasmului profesionist inscenat pana la fund. Ceea ce reusise Punk Rock-ul lui Vlad Cristache, prin mijloace muzicale, in primavara lui 2023, a dublat spectacolul Andreei Gavriliu in toamna lui 2023. Intr-un Bucuresti inca anchilozat si nehotarat, prins intre deplorabila deprofesionalizare din era covid si nevoia imperioasa de reinventare, Excelsior seteaza un nivel demn, in fine, de un oras candva capitala teatrala.
Mihai Brezeanu, Teatrul AZI

SF (SUPER FRAGIL)
spectacol de teatru fizic
concept, regie, coregrafie: Andrea Gavriliu
scenografia: Theodor Cristian Niculae
muzica: Adrian Piciorea
asistent coregrafie: Eva Danciu
lighting design: Cristian Simon
asistent lighting design: Nicoleta Ivan
dialoguri: Ileana Ursu
producator delegat: Camelia Moroianu

cu: Ciprian Chiujdea, Vlad Crudu, Iuliana Danciu, Vlad Furtuna, Iulia Lupascu, Ileana Ursu

credite foto: ©Andrei Gindac

durata: 60 min
recomandare de varsta: 15+
* spectacolul contine limbaj licentios

Urmatoarea reprezentatie a acestui spectacol este programata pentru sambata, 9 decembrie 2023, ora 19:00.

Biletele se pot achizitiona online, direct din site-ul teatrului – www.teatrul-excelsior.ro si din platforma de ticketing www.bilet.ro cat si in format fizic, de la casa de bilete a teatrului.

Pentru grupurile organizate de elevi, rezervarile se pot face la adresa de e-mail organizare@teatrul-excelsior.ro