Teatru si Film

Solaris, un spectacol despre nevoia umana de a fi iubit – premiera in Romania, la Teatrul EXCELSIOR –

Ce cautam, de fapt, in exteriorul nostru, ce lume ideala speram sa gasim si care sunt lucrurile din noi de care fugim? Cine suntem atunci cand ne confruntam cu fricile noastre cele mai adanci?

Teatrul EXCELSIOR prezinta pe 17 și 18 martie 2023, de la ora 19:00, premiera oficiala a spectacolului Solaris – dramatizare de David Greig dupa romanul omonim de Stanislaw Lem, in regia lui Bobi Pricop. O productie spectaculoasa care imbina prezenta actorilor cu elemente hi-tech si mecanisme scenice complexe pentru a evoca atmosfera suprarealista a planetei-ocean.

Pentru prima data pe scena unui teatru din Romania si la numai trei ani de la premiera sa absoluta la Royal Lyceum Theatre din Edinburgh, Solaris vi se dezvaluie la Teatrul EXCELSIOR, intr-o versiune scenica percutanta si revelatoare: un thriller psihologic science-fiction care va va confrunta cu intrebarile esentiale ale umanitatii.

Bobi Pricop: „Dramatizarea lui Greig reuseste sa surprinda mult mai puternic umanitatea din romanul lui Lem – mi se pare ca ne introduce spectaculos in acest spatiu coplesitor al planetei vii, in care exploratorii devin, pana la urma, cei observati. Pe Solaris, nu dimensiunea extra-terestra fascineaza, ci mintea umana si toate zonele ei oarbe, amintirile, traumele pe care le ducem cu noi pana in spatiu si dincolo de el; o singuratate care devine coplesitoare, in prezenta atator umbre ale trecutului si a atator proiectii ale viitorului.”

Solaris orbiteaza in jurul unei teme esentiale a umanitatii: nevoia de a fi iubit. Spectacolul semnat de Bobi Pricop la EXCELSIOR este o pledoarie pentru conexiune autentica si, totodata, o invitatie de a transcende misterele universului pentru a elucida enigmele propriului subconstient.

Bobi Pricop: „Mi se pare valoros la orice experienta teatrala faptul ca ii poate transforma pe spectatori in vizitatori ai unei planete noi, unde sa (se) observe; sa intre in aceasta conventie in care o lume SF poate fi experimentata ca o traire personala, provocand reactii, raspunsuri sau intrebari noi, in care un ocean fantastic iti poate dezvalui cate putin despre tine.”

Teaser spectacol:

Solaris – premieră: 17 și 18 martie. Următoarele reprezentații: 12 și 13 aprilie.

Biletele pot fi achizitionate de pe platforma bilet.ro si de la Casa de bilete a Teatrului EXCELSIOR. Detalii: www.teatrul-excelsior.ro.

Solaris este cea de-a cincea din seria productiilor care vor avea premiera pana la finalul acestei stagiuni la Teatrul EXCELSIOR.

Solaris

De David Greig
Dramatizare dupa romanul omonim de Stanislaw Lem
Traducerea si adaptarea: Andrei Dosa

Distribuția:

Kelvin – Camelia Pintilie
Ray – Bogdan Nechifor
Snow – Mircea Alexandru Baluta
Sartorius – Oana Predescu
Gibarian (inregistrare video) – Florin Piersic Jr.
Copilul – Eva Maria Ghimpeteanu / Astrid Ghitescu / Greta Radulescu

Regia: Bobi Pricop | Scenografia: Oana Micu | Muzica originala: Eduard Gabia | Lighting design: Costi Baciu | Video design: Les Ateliers Nomad | Cinematography: Iustin Surpanelu | Producator delegat: Vasea Blohat | Regizor tehnic: Viorel Stemate | Asistent de regie & stage management: Octavian Szalad

 Recomandat: 12+