Teatru si Film

TNRS daruieste spectacolul „Felii” de Ziua Mondiala a Teatrului pe Scena Digitala. Premierele lunii martie pe Scena Digitala: „Perfect compus” si „antigona. un recviem”

Cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului, in 27 martie, publicul va primi in dar spectacolul „Felii”, de Lia Bugnar, cu Ofelia Popii, pe Scena Digitala, platforma online a Teatrului National „Radu Stanca” Sibiu (TNRS). De asemenea, Scena Digitala ofera publicului doua premiere in luna martie: „Perfect compus”, in regia Alexandrei Badea, si „antigona. un recviem”, de Thomas Kock dupa „Antigona” de Sofocle, in regia lui Florin Vidamski.

„In luna februarie am facut o mare surpriza pentru spectatorii Scenei Digitale, carora le-am oferit posibilitatea sa urmareasca toate spectacolele disponibile pe platforma, achizitionand oricare tip de abonament. Iata ca acum, in prima luna a primaverii, venim cu un nou dar! Premierele din luna martie si darul pe care il oferim de Ziua Mondiala a Teatrului sunt prilejuri de a ne bucura de miracolul teatrului in spatiul online, fiind spectacole care deja si-au demonstrat valoarea prin succesul pe care l-au avut pe scena Teatrului nostru de la momentul premierei si pana in prezent”, a declarat Constantin Chiriac, directorul general al TNRS si presedintele Festivalului International de Teatru de la Sibiu.

Spectacolul „Perfect compus”, scris si regizat de Alexandra Badea, a avut premiera la Sibiu in aprilie 2018, fiind primul text al autoarei scris in limba romana. In distributie sunt actorii Ioana Cosma, Ali Deac, Iustinian Turcu, Gabriela Pirliteanu, Fabiola Petri, Alexandru Malaicu, Cendana Trifan, Stefan Tunsoiu, Andrei Gilcescu, Horia Fedorca, costumele sunt realizate de Ana Ienascu, iar muzica este semnata de Claudiu Urse.

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2023/03/Perfect-Compus©TNRS_Dragos-Dumitru-scaled.jpg

„antigona. un recviem“ pune intr-o lumina cruda tensiunile sociale si politice ale momentului, pentru a ne oferi o radiografie a conflictelor interumane si, eventual, o forma de salvare colectiva. Spectacolul a avut premiera la scena in decembrie 2022 si este prezentat in limba germana, cu subtitrare in limba romana. Distributia este formata din actorii Theodora Sandu, Fabiola Petri, Daniel Plier, Emoke Boldizsar, Yannick Becker, Benedikt Haefner, Johanna Adam, Gyan Ros Zimmermann, Anke Parusel, Ana Tiepac, Patrick Imbrescu, Jannick Sulger, Eva Fratila. Echipa de creatie este una ampla: dramaturgie – Reka Dunkler, scenovideo si light design – Zsolt Bordos, costume – Cristina Milea, spatiu sonor – Alex Halka, coregrafie – Edith Buttingsrud Pedersen.

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2023/03/Antigona©TNRS_-Sebastian-Marcovici-scaled.jpg

In „Felii”, o singura actrita, cu sapte identitati si tot atatea personaje fascinante il invita pe spectator intr-un periplu alert prin abisurile sufletului feminin care sufera, iubeste si iarta cu aceeasi intensitate. Ofelia Popii ne ofera prin spectacolul „Felii”, semnat de Lia Bugnar, o experienta halucinanta, compunand, cu o versatilitate incredibila, o partitura ampla de emotii si individualitati ce sondeaza scenarii variate ale raporturilor interumane, intr-o poveste universala despre fragilitatea si forta femeii. Scenografia si light design-ul sunt semnate de Dragos Buhagiar, coregrafia: Florin Fieroiu, muzica si sound design: Vlaicu Golcea.

Pe Scena Digitala, abonamentul lunar, cel trimestrial, precum si cel anual includ toate cele 60 de spectacole disponibile, la care se adauga lunar doua productii in premiera. Iubitorii de teatru, film, dans si muzica pot alege abonamentul pentru 12 luni la pret de 6 luni, respectiv 299 lei,  si abonamentul pentru 3 luni la pret de 2 luni, respectiv 89 lei. Abonamentul lunar costa 49 lei/luna. Spectatorii pot opta si pentru biletul individual, care permite vizionarea unui anumit spectacol la pretul de 30 lei. In perioada de valabilitate a abonamentului, spectacolele pot fi vizionate oricand, oriunde si de oricate ori.  Biletul individual este disponibil patru ore de la activare si alegerea intervalului de timp pentru vizionare.

Platforma de video-on-demand Scena Digitala, distinsa cu premiul special UNITER, poate fi accesata pe site-ul www.scena-digitala.ro.

Toate spectacolele Scenei Digitale ofera si subtitrare in limba engleza.