Teatru si Film

Teatrul “Stela Popescu” revine din 14 mai in fata publicului cu Ceapa si Femeia, eterna poveste

Teatrul „Stela Popescu” revine in fata publicului sau incepand din 14 mai. Reintalnirea atmosferei ce se creeaza la contactul direct cu publicul este asteptata cu nerabdare atat de actori, cat si de spectatori.
Titlurile care deschid seria, programate la Sala mica a Palatului copiilor sunt Ceapa de Aldo Nicolaj, in regia lui Dan Tudor (14 mai, ora 19) si Femeia, eterna poveste, o poveste interbelica in regia lui Attila Vizauer (21 si 28 mai, ora 19).
Cei trei creatori ai spectacolului Ceapa de Aldo Nicolaj – regizorul Dan Tudor, scenografa Corina Gramosteanu si muzicianul Vlaicu Golcea – propun o comedie cu note grave, avandu-i in distributie pe Adrian Paduraru (Piero della Pineda), Alexandra Velniciuc (Giulia), Sorin Aurel Sandu (Oreste), Silvia Stanciu (Bianca), Catalin Frasinescu (Mimo Rassi), Ana Maria Ivan (Lucia), Andreea Sovan (Liza), Cristian Neacsu (Nando). In Ceapa se spune povestea lui Piero, un prosper impresar, care se hotaraste, cu o luciditate rece, sa puna capat vietii sale aparent fericite chiar in momentul ei de apogeu. El se “dezbraca” in fata publicului de rolurile pe care le joaca in propria-i viata, exact asa cum s-ar desface foile unei… cepe. Intr-un parcurs teatral presarat cu mult umor, autoironie, dar si cu reflectie amara, sotia, amanta, prietenul cel mai bun, secretara, ba chiar si cei doi copii isi redefinesc raporturile cu Piero, spre surprinderea acestuia.
Spectacolul „Femeia, eterna poveste”, o poveste interbelica in regia lui Attila Vizauer, pe un scenariu de Ema Stere, scenografia Anca Albani, coregrafia Ioana Macarie ii are in distributie pe actorii Ana Maria Ivan, Cristian Neacsu, Sorin Aurel Sandu, Viorel Paunescu, solisti vocali Crina Matei si Daniel Filipescu, instrumentisti Gabriel Stanescu – vioara, Ionut Preda – acordeon, Alexandru Burca – pian, Raul Kusak aranjament muzical. Danseaza Silvia Mauritiu, Cristina Marin Neagu, Ioana Petric, Alexandra Dogaru, Andrei Dogaru, Cosmin Vasile. Actiunea se petrece pe terasa localului bucurestean „Leul si carnatul”, intr-o seara de vara, prin 1937 sau 1938. Protagonistii sunt Maria, proaspat angajata la bucatarie si chelnerul Pavel. Povestea alterneaza cu momente muzicale celebre ale vremii, pe care le veti recunoaste cu siguranta. O seara de desfatari muzicale si dueluri spirituale se transforma incet in seara plina de suspansul dezlegarii unei intrigi politiste, spre a sfarsi intr-o farsa ce lasa totusi o umbra de indoiala. La final, spectatorul va ramane cu curiozitatea de a rasfoi istoriile Bucurestiului, de a regasi imaginile sale in nuante de sepia si oamenii sai cu povestile lor pasionale.
Teatrul Stela Popescu este astazi un spatiu deschis tuturor posibilitatilor de expresie teatrala. Productiile noastre aduc pe scena atat artisti consacrati, cat si creatori tineri, la inceput de cariera, iar textele alese pentru a fi puse in scena – apartinand dramaturgiei clasice, moderne si contemporane – ii provoaca atat pe iubitorii de teatru, cat si pe impatimitii spectacolelor de dans si muzicale sa fie martorii unor reprezentatii cu suflu nou.

Biletele se pot cumpara exclusiv online, de pe platforma www.mystage.ro

www.teatrulstelapopescu.ro
www.facebook.com/TeatrulStelaPopescuOfficial
www.instagram.com/teatrulstelapopescu

Mesajul organizatorului TEATRUL STELA POPESCU cu privire la partajarea datelor personale in contextul SARS-COVID19.
Participand la acest spectacol sunteti de acord cu partajarea datelor dumneavoastra de contact (nume, prenume, nr. de telefon) cu Teatrul Stela Popescu, in scopul de a va putea plasa pe locurile corespunzatoare si a va putea notifica in caz de urgenta, conform regulilor GDPR si directivelor Directiei de Sanatate Publica. Aceste date ne sunt necesare in cazul unei alerte epidemiologice, pentru a putea asigura autoritatilor sanitare sprijinul in identificarea persoanelor infectate.
Obligatiile spectatorilor privind masurile pentru prevenirea contaminarii cu SARS-COVID19:
Prezentarea la sala de spectacol / locatie cu minim 30 de minute inainte de inceperea acestuia, pentru a putea respecta regulile de acces.
Purtarea mastii (medicala/nonmedicala) pe toata durata evenimentului ! Pentru a oferi o protectie eficace, este necesar ca masca sa acopere gura si nasul.
Atentie! Teatrul si personalul acestuia isi rezerva dreptul de a efectua un triaj observational si de a nu permite accesul persoanelor care prezinta simptome de infectie respiratorie (tuse, stranut, rinoree).
Dezinfectarea mainilor cu dezinfectant avizat pe baza de alcool care va fi pus la dispozitie de catre organizator la intrarea in sala/spatiul de spectacol.
Termoscanarea este efectuata obligatoriu de catre personalul teatrului. Persoanele care refuza sa le fie verificata temperatura si cele care dupa termoscanari repetate inregistreaza o temperatura de peste 37.3°C, nu vor avea acces in teatru/locatia de spectacol.
Respectarea distantarii de minimum 1.5 m intre persoane – de la intrarea in locatia de spectacol , la toalete precum si la iesirea din sala/spatiu.
Pentru siguranta dvs. si in concordanta cu prevederile ordinului comun nr. 1495/01.09.2020 al ministerelor culturii si sanatatii , din totalul de 203 locuri ale Salii mici a Palatului National al Copiilor, se vor pune in vanzare 61 de locuri, astfel: un loc la vanzare urmat obligatoriu de alte doua locuri libere. Prin exceptie de la aceasta schema, vor putea fi ocupate locuri alaturate numai in cazul unui singur adult insotit de cel mult doi copii in varsta de pina la 12 ani.

https://artpres.ro/wp-content/uploads/2021/05/CEAPA_TSP_14_Foto_Virgil-Oprina_2019_10_31.jpg