Comunicate

Tragerea la sorti pentru CM de Fotbal FIFA Qatar 2022, in direct la TVR 1

Fanii fotbalului vor sti cum va arata drumul spre glorie al echipelor calificate la turneul final al CM de Fotbal Qatar 2022! Pe 1 aprilie, ora 19.00, in direct la TVR 1, de la Centrul de Expozitii si Conventii din Doha, vom afla tabloul Cupei Mondiale 2022.

Primele emotii pentru echipele calificate la Campionatul Mondial de Fotbal Qatar 2022 se vor simti pe 1 aprilie, cand are loc tragerea la sorti a grupelor competitiei. TVR 1 transmite evenimentul in direct incepand cu ora 19.00, cu comentariul jurnalistului Marian Olaianos, prezent la fata locului.

Comitetul de organizare a competitiilor FIFA a aprobat procedura pentru tragerea la sorti a grupelor Cupei Mondiale Qatar 2022. Astfel, 28 de echipe deja calificate vor fi alocate in patru valorice, in conformitate cu principiile sportive FIFA. In calitate de gazda, Qatar a fost inclusa in prima urna valorica. Alaturi de ea, in urna capilor de serie mai sunt: Brazilia, Belgia, Argentina, Franta, Anglia, Spania si Portugalia.

Tarile care ocupa locurile 8-15, in clasamentul echipelor calificate, vor fi alocate celei de-a doua urne, iar pozitiile 16-23 in randul celor mai bine situate echipe calificate se vor afla in cea de-a treia urna valorica. Cea de-a patra urna va include echipele cu ranking 20-28, plus inca 3 locuri rezervate celor doua castigatoare ale play-off-urilor intercontinentale si castigatorului din play-off-ul UEFA.

Echipele calificate la CM Fotbal Qatar 2022 vor fi impartite in 8 grupe, trei dintre acestea ramanand deocamdata incomplete. Locurile ramase libere vor fi ocupate abia in luna iunie, cand vor avea loc meciurile de baraj intercontinentale. Play-off-urile intercontinentale se vor disputa pe 13-14 iunie in Qatar, iar echipa care va castiga barajul (play-off-ul) UEFA se afla de asemenea, in mai-iunie.

Campionatul Mondial de Fotbal Qatar 2022 are loc in perioada 21 noiembrie – 18 decembrie 2022.