Home » TVR uneste Team Romania! Sportivii care pleaca la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 depun juramantul duminica, 11 iulie
Comunicate

TVR uneste Team Romania! Sportivii care pleaca la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 depun juramantul duminica, 11 iulie

Ceea ce, din pacate, pandemia a despartit, tehnologia aduce impreuna: TVR uneste Team Romania! Duminica, 11 iulie, intr-o editie speciala in direct, TVR 1 prezinta echipa sportivilor care reprezinta Romania la Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Chiar daca sunt la distanta unii de altii, sportivii romani sunt uniti de acelasi spirit si gata pentru marea aventura a unei noi editii olimpice.

Doar doua saptamani ne mai despart de cea mai mare competitie sportiva internationala urmarita de intreaga planeta – Jocurile Olimpice de la Tokyo. Cei 100 de sportivi care vor reprezenta tara noastra la mai multe discipline (inot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastica artistica, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masa, box, scrima, triatlon, tir cu arcul, fotbal, judo si tenis) se afla deja izolati in cele „patru bule olimpice”, locatii speciale, conform cerintelor Comitetului de Organizare. La TVR 1, duminica, 11 iulie, de la ora 19.00, intr-o editie speciala in direct, sportivii romani care ne reprezinta la JO depun juramantul, iar comentatorii televiziunii publice vor patrunde in premiera in aceste locatii, pentru a afla care este tonusul lor, cum decurg pregatirile si care sunt gandurile si asteptarile lor inaintea plecarii la Tokyo.

In studioul TVR, moderatorul Cristian Mindru va intra in dialog cu invitatii Eduard Novak, ministrul Tineretului si Sportului si Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman.

Complexul Olimpic „Sydney 2000”, Izvorani, gazduieste sporturile individuale. Aici sunt in cantonament campioana olimpica Ana Maria Popescu, gimnastii Larisa Iordache, Marian Dragulescu, dar si sportivii de la tenis de masa, scrima sau box. Alina Alexoi va sta de vorba cu ei si ii vom urmari pe Viorel Filimon, Marius Florea, Marian Dragulescu si portdrapelul Robert Glinta citind juramantul.

Marian Dragulescu, decanul de varsta al delegatiei, care se afla la cincea editie olimpica si are trei medalii olimpice castigate – una de argint si doua de bronz la Atena, in 2004 – va citi juramantul din partea sportivilor. Isi va juca sansa si la Tokyo 2020.

Din partea antrenorilor va citi juramantul Viorel Filimon, antrenorul echipei feminine de tenis de masa, campioana europeana. In urma cu o saptamana, Eliza Samara, una dintre jucatoarele Team Romania, a castigat medalia de bronz la Campionatul European individual.

Arbitrul de sabie Marius Florea, presedintele Federatiei Romane de scrima, este cea de a treia persoana care va depune juramantul. Antrenorul participa la a cincea editie de jocuri olimpice. A fost de doua ori desemnat cel mai bun arbitru de sabie din lume.

Din Mogosoaia, de la Centrul National de Fotbal, Costin Desliu ne prezinta echipa nationala de fotbal a Romaniei, iar Monica Bucur se va deplasa la Complexul Sportiv National Snagov, unde se afla cea mai numeroasa delegatie din Team Romania. In baza de pregatire a canotajului sunt izolati 36 de sportivi, plus doua rezerve, un total de noua barci in delegatie.

In cea de-a patra locatie, Complexul Sportiv National Poiana Brasov, se va afla reporterul Dorin Chiotea pentru a se intalni cu reprezentantii atletismului si judo-ului.

Duminica, 11 iulie, in direct de la ora 19:00, cu TVR 1 vom face o vizita la toate centrele de pregatire amintite si vom fi alaturi de intreaga echipa Team Romania. Din 23 iulie pana in 8 august 2021, TVR ofera telespectatorilor sai Jocurile Olimpice de la Tokyo, editia cu numarul treizeci si doi a Jocurilor Olimpice de vara, cel mai mare eveniment multi-sportiv mondial.