Home » UNITER anunta organizarea preselectiei pentru „GALA TANARULUI ACTOR – HOP!”, a 24-a editie.
Evenimente

UNITER anunta organizarea preselectiei pentru „GALA TANARULUI ACTOR – HOP!”, a 24-a editie.

Gala Tanarului Actor HOP 2021 continua cu tema: Teatru coregrafic. DansActorul ca fenomen al teatrului actual si se va desfasura tot sub bagheta cunoscutului coregraf si dansator Gigi Caciuleanu.

Si anul acesta preselectia va avea loc pe baza inregistrarilor video trimise de concurenti. Ne adresam tuturor actorilor care au absolvit facultatea (licenta), cu varsta pana la 33 de ani.

Pentru ambele sectiuni, Individual si Grup, preselectia se va desfasura in felul urmator:
– Prezentarea unui moment de miscare si text pregatit de concurent (maximum 10 minute la sectiunea Individual si maximum 15 minute la sectiunea Grup).
In constructia momentului, concurentii vor trata textul prin mijloacele teatrului coregrafic, sub forma mixta – combinare libera a formelor verbala si non-verbala.
Componenta maxima a unui grup – 7 persoane.

In constructia momentelor prezentate se va urmari tratarea originala prin text si miscare (in proportie egala, 50/50 intre cuvinte si miscare) a unor pagini LA LIBERA ALEGERE din opera lui Ion Luca Caragiale: Piese, Schite, diverse texte (articole, poeme etc).

Linii directoare:
• Monologuri si/sau Dialoguri puse in miscare (Verbul-Vorba/Verbul-Actiune)
• Comicul verbal si cel de situatie duse mai departe inspre Actul Dansat…
• Relatii dinamice dintre personaje (de ce nu reinventate? de ce nu provenind chiar din texte diferite?)
• Prelucrare de gesturi care populeaza atat textele propriu-zise ale pieselor, ale momentelor si schitelor, cat si foarte precisele didascalii sau indicatii de atitudini si joc aparand in filigran, printre randuri, cu aceeasi forta „coregrafica” precum textul insusi.

Un Caragiale revizitat, peste spatiu si timp, acum cand absurdul lui Ionescu nu numai ca ne este familiar, dar a devenit chiar un clasic.

MOMENTE de umor sau umoare despre iubire si ura, despre prostie si inteligenta SCHITATE nu numai in vorba sau gest, ci si in miscare elaborata.

Cei admisi vor prezenta momentul pregatit, live, in cadrul Galei HOP 2021.

Candidatii trebuie sa trimita la adresa de email doina@uniter.ro inregistrarea video a momentului pregatit (format landscape), un curriculum vitae, copie dupa diploma de absolvire (sau adeverinta eliberata de facultate), o fotografie (portret, rezolutie 300 dpi), titlul si informatiile logistice si tehnice pentru exercitiul prezentat.
Data limita de trimitere a materialelor pentru inscriere este 15 iulie 2021.