Teatru si Film

Ziua Mondiala a Teatrului la TNRS. Spectacolul „Echilibru fragil” si Conferinta Constantin Chiriac in dialog cu Mihai Malaimare

Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu sarbatoreste Ziua Mondiala a Teatrului – 27 martie, oferind publicului evenimente de calitate de-a lungul a trei zile: spectacole de teatru, o conferinta Constantin Chiriac in dialog cu Mihai Malaimare, lansare de carte si un one-man show Mihai Malaimare.
In 26 si 27 martie, incepand cu ora 19:00, la Sala Mare a TNRS, iubitorii teatrului sunt invitati la noua productie a Nationalului sibian – „Echilibru fragil”, de Edward Albee, un spectacol de Mariana Camarasan. La finalul reprezentatiilor vor avea loc discutii cu publicul, in urma carora va rezulta forma finala a spectacolului. Din distributie fac parte: Diana Fufezan, Serenela Muresan, Florin Cosulet, Ioana Cosma, Mariana Mihu – Plier, Mihai Coman, Veronica Arizancu, Arina Ioana Trif, Vlad Robas. Biletele pentru reprezentatiile din 26 si 27 martie sunt disponibile pe www.tnrs.ro si la Agentia de bilete din str. Nicolae Balcescu, nr. 17.
In 28 martie, incepand cu ora 18:00, la Sala Mare a TNRS, este programat un eveniment special gratuit care include trei momente: o Conferinta Constantin Chiriac in dialog cu Mihai Malaimare, lansare de carte si one man show-ul „Actorul”, semnat de acelasi Mihai Malaimare. Accesul la evenimentul din 28 martie se face in baza rezervarilor la Agentia de bilete sau pe www.tnrs.ro.
„Teatrul National Radu Stanca doreste sa sarbatoreasca Ziua Mondiala a Teatrului cu un spectacol care va fi in dialog cu spectatorii, la finalul fiecarei reprezentatii, in asa fel incat creatia pe care o daruim publicului nostru drag sa poata sa fie finalizata ca urmare a dialogului pe care il avem cu publicul. Este un obicei pe care il vom permanentiza si care suntem convinsi ca va responsabiliza, asa cum s-a intamplat de-a lungul anilor in privinta publicul nostru, care este un model la nivel nu numai national, ci si mondial. In 28 martie ne bucuram sa il avem alaturi de noi pe Mihai Malaimare, cel care a dezvoltat singurul teatru din Romania care are o componenta a spectacolului de strada. In acelasi timp, este un actor care s-a implicat la modul serios in ceea ce inseamna dimensiunea sociala a teatrului. Ne bucuram ca daruim aceste lucruri gratuit. Sa fim sanatosi si sa putem sa continuam, sub semnul dialogului, aceasta minunata misiune de a aduce emotie, frumusete si miracol in fata publicului. La multi ani spectatorilor, la multi ani tuturor artistilor, la multi ani tuturor celor care sprijina ceea ce inseamna emotia trecatoare a teatrului!” – Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului National „Radu Stanca” Sibiu si presedintele Festivalului International de Teatru de la Sibiu.

„Mostenirea”, un proiect personal

Evenimentul din data de 28 martie face parte din proiectul personal al lui Mihai Malaimare – „Mostenirea”, sustinut integral de JTI si Gilda Lazar, director Corporate Affairs & Communications JTI Romania, Moldova si Bulgaria.
„Cand vorbim despre mostenire ne gandim la un transfer material si spiritual catre cineva mai tanar care ar putea folosi ceea ce primeste in drumul sau prin viata.
Proiectul acesta este insa altceva. Eu am descoperit un drum, am mers pe el de unul singur si am constatat ca este foarte posibil sa mai fie foarte mult pana la capat. Vreau sa impartasesc si altora ceea ce stiu, indemnandu-i sa urce la randul lor pe acest drum si, fara a mai pierde vremea cu greutatile pe care eu a trebuit sa le infrang, sa poata merge mult mai departe decat mine. Daruiesc ceea ce stiu si cu speranta ca tineretea si entuziasmul lor ma vor ajuta si pe mine sa nu ma opresc. In aceasta meserie mergem umar la umar si doar greutatea mostenirii trebuie sa o poarte, de la un anumit moment, cei mai tineri si mai puternici!” – Mihai Malaimare.
Proiectul se desfasoara in mai multe orase din tara si include si un workshop dedicat statuii vivante, in zilele de 28 si 29 martie. La Sibiu vor participa studentii Departamentului de Arta Teatrala din cadrul Universitatii „Lucian Blaga” Sibiu.
Workshop-ul dedicat statuii vivante se desfasoara intr-o sesiune de opt ore si are drept scop familiarizarea tinerilor studenti cu tehnicile acestui tip de discurs teatral. Cu acelasi prilej, expertul in machiaj Mirela Vescan va sustine si un workshop de make-up de statuie vivanta.
In ultima etapa a proiectului, care se va desfasura in luna decembrie, va avea loc o masa rotunda dedicata statuii vivante si lansarea volumului Mostenirea, dedicat acestui proiect. Tot atunci toti participantii vor primi un film de 30 de minute despre acest periplu teatral sentimental.