Home » „Lo spirito”, dupa FITS, la Festivalul Sunlight Theatre din Timisoara si la Targu-Jiu
Evenimente

„Lo spirito”, dupa FITS, la Festivalul Sunlight Theatre din Timisoara si la Targu-Jiu

Spectacolul „Lo spirito”, o productie a Departamentului de Arta Teatrala din cadrul Facultatii de Litere si Arte a Universitatii „Lucian Blaga” Sibiu, este prezentat la Festivalul Sunlight Theatre din Timisoara, pe scena Teatrului „Csiki Gergely” in 31 august, ora 21:00. „Lo spirito”, un spectacol de commedia dell arte, este realizat in colaborare cu Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu. Dupa participarea la Festivalul Sunlight Theatre, spectacolul va fi jucat si la Teatrul „Elvira Godeanu” din Targu-Jiu, in 1 septembrie, ora 19:00.
Ofelia Popii este cea care semneaza scenariul, regia Ofelia Popii si Ciprian Scurtea, asistent regie Alexandru Malaicu. Distributia este formata din Ioana Antal, Oana Branzan, Patricia Buraga, Antonia Dobocan, Gabriel Muncus, George Paraschivescu, Radu Popescu, Andrei Valeanu, Monica Vilcu, Alexandru Malaicu si Andrei Gilcescu, light design: Dorin Parau, coordonator spectacol: Luminita Birsan
„O molima, un virus ciudat sau un spirit tulbura linistea locuitorilor unui orasel. Viata lor obisnuita e bulversata, nimeni nu se mai comporta firesc. E cautat frenetic antidotul, desi nu e pe deplin dorita o vindecare, asa cum nu vrei sa scapi de chinul iubirii. Oamenii sunt constransi de aceasta boala ciudata si mai liberi ca oricand. Ai nevoie de acest spectacol de Commedia dell’Arte ca sa razi copios de cea mai mare problema a vietii: Moartea”, spune Ofelia Popii despre aceasta productie.
Departamentul de Arta Teatrala Sibiu a fost infiintat in anul 1997, cand a debutat si parteneriatul activ dintre comunitatea artistica si cea universitara. Inca de atunci, colaborarea dintre cele doua comunitati a dus la crearea unui context pozitiv pentru toate partile implicate in fenomenul teatral sibian, dar mai ales pentru studentii departamentului. Prin Departamentul de Arta Teatrala, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a devenit un partener de traditie al Festivalului International de Teatru de la Sibiu, al Teatrului National „Radu Stanca” din Sibiu si al Bursei de Spectacole.