Comunicate Sport

Campionate mondiale de gimnastica ritmica – in iulie, la TVR 1

Eleganta si frumusete la superlativ! Pe 9 iulie, TVR 1 transmite in direct si in exclusivitate Campionatul Mondial de Gimnastica Ritmica pentru junioare, iar in perioada 15-16 iulie, Cupa Mondiala Challenge la gimnastica ritmica, senioare. Ambele competitii se desfasoara la BT Arena, Cluj-Napoca.

Sportul continua sa ne insoteasca pe parcursul verii la TVR. Dupa trei saptamani de fotbal european si de Jocuri Europene, e randul altor competitii sportive de anvergura sa ne capteze atentia. Astfel, pe 9 iulie, TVR 1 transmite in direct si in exclusivitate Campionatul Mondial de Gimnastica Ritmica pentru junioare, iar in perioada 15-16 iulie, transmisiunile directe continua la TVR de la Cupa Mondiala Challenge la gimnastica ritmica, senioare. Ambele competitii se desfasoara la BT Arena, Cluj-Napoca.

379 de gimnaste (160 de gimnaste la individual si 37 de ansambluri) din 60 tari se reunesc la Cluj- Napoca in acest weekend, 7-9 iulie, pentru a participa la Campionatul Mondial de Gimnastica Ritmica pentru junioare.? Finalele pe obiecte vor fi transmise in direct la TVR 1, duminica, 9 iulie, de la ora 13.00.? Astfel, pe parcursul unei transmisiuni de aproximativ 6 ore, vom putea urmari, printre altele, concursurile de cerc si minge, maciuci si panglica, finalele la ansamblu 5 corzi si ansamblu 5 mingi, precum si ceremoniile de premiere aferente.

Telespectatorii vor avea sansa unica de a vedea o parte dintre vedetele de maine ale gimnasticii ritmice. Sportivele Elvira
Krasnobaeva (BUL), Amalia Lica (RO), Liliana Lewinska (POL), Aiym Meirzhanova (KAZ), Rin Keys (SUA) si Megan Chu (SUA) sunt printre cele care au castigat medalii sau titluri la campionatele continentale de juniori din 2022 sau 2023.

8 titluri mondiale sunt puse in joc la competitia desfasurata la BT Arena: echipe, finale pe obiecte la individual (cerc, minge, maciuci, panglica), finale pe obiecte si individual la ansamblu.

„Incepe magia! Ritmul muzicii, dansul obiectelor si maiestria micilor gimnaste vor crea povesti la Campionatul Mondial de Gimnastica Ritmica de la Cluj. Este o premiera organizarea unei asemenea competitii in Romania, este o premiera faptul ca Federatia Romana a inscris o echipa completa. Astept cu nerabdare sa le vad, spunand povesti pe covorul fermecat din BT Arena, pe viirtoarele campioane ale gimnasticii ritmice. Vor desena cu panglica si cu coarda, vor face giumbuslucuri cu cercul, mingea sau maciucile pentru a-si implini un vis. Medaliile se vor decerna in direct la TVR 1, duminica, 9 iulie, incepand cu ora 13.00. Va asigur ca va fi un spectacol superb!”, ne invita Monica Bucur, jurnalista TVR care va asigura comentariul competitiei, sa aplaudam concurentele la Campionatul Mondial de Gimnastica Ritmica pentru junioare.

Romania participa in premiera cu echipa completa (individual si ansamblu). Doua gimnaste – Amalia Lica si Lisa Garac – si un ansamblu ne vor reprezenta in competitia care aduce impreuna cele mai bune sportive junioare de pe toate continentele in evenimentul de la Cluj-Napoca.

Campioana europeana, Amalia Lica este liderul junioarelor care reprezinta Romania la Mondialele de gimnastica ritmica de la Cluj-Napoca.

„E putina presiune, pentru ca se desfasoara in Romania si as dori sa aduc niste medalii. Chiar este o sansa unica! Imi doresc ca in momentul in care suntem acolo sa stiu ca am facut tot ce puteam sa fac ca sa fie cat mai bine”, a declarat gimnasta pentru TVR.

Pentru a puncta si la echipe, Amalia Lica va concura la trei obiecte, iar Lisa Garac, doar la minge. „Este foarte multa munca, dar abia astept competitia. Am mai fost anul acesta la niste competitii internationale, dar acest campionat este cel mai mare”, a adaugat Lisa Garac.

Si tot in transmisiune directa de la Cluj-Napoca, TVR 1 aduce
telespectatorilor, in weekendul 15-16 iulie, Cupa Mondiala Challenge la gimnastica ritmica, senioare. Calificarile la cerc si minge, la care participa si Romania, dar si la ansambluri 3 panglici si ansambluri 2 mingi vor putea fi urmarite sambata, iar duminica va fi ziua finalelor la cerc, minge, ansamblu 5 cercuri, maciuci, panglica, ansamblu 3 panglici, 2 mingi, cu ceremoniile de premiere.