Teatru si Film

Punk Rock – premiera la Teatrul EXCELSIOR

Teatrul EXCELSIOR prezinta pe 10 si 11 martie 2023, de la ora 19:00, premiera oficiala a spectacolului Punk Rock de Simon Stephens, regizat de Vlad Cristache. Visceral, incisiv, bulversant, Punk Rock este o analiza dezarmant de sincera a societatii noastre, din perspectiva unor adolescenti aflati in pragul examenului maturitatii. Bulversati de hormonii care fac ravagii si lipsiti de suport real din partea adultilor, ei isi descarca angoasele prin violenta. Cronometrul ticaie ireversibil spre descatusarea finala…

Vlad Cristache: „Punk Rock e un strigat de ajutor pe care o generatie il arunca in eter, in speranta ca cineva il va auzi si, totodata, un spectacol manifest – un pumn dat societatii care nu ii intelege pe tineri. Este un spectacol must-see. Pentru ca sangereaza ca o rana vie, pentru ca e dur, dar in acelasi timp fun si sexy, si pentru ca are la baza textul unuia dintre cei mai importanti autori de teatru contemporani.”

Piesele lui Simon Stephens se remarca prin incisivitatea cu care aduc in atentia publicului teme incomode si subiecte de maxima actualitate, iar Punk Rock o confirma din plin. Piesa dezvaluie comportamentele autodistructive si antisociale pe care le genereaza anxietatea in randul tinerilor.

Un detaliu inedit al acestei noi productii a Teatrului EXCELSIOR este faptul ca ii veti vedea pe actori in formula de band rock, asa cum dezvaluie chiar regizorul spectacolului: „Am alcatuit o trupa rock formata din actorii teatrului si acest live band full electric exprima tot ceea ce nu poate fi exprimat in cuvinte in scenele piesei (…) Momentele muzicale din spectacol reprezinta partea scufundata a iceberg-ului, cosmarul care se ascunde sub aparenta jovialitate a vietii de liceu.”

Vlad Cristache: „Demersul meu este sa interogam pe parcursul povestii aceasta nevoie de libertate pe care o simti cand esti adolescent si sa vedem de unde vine ea si care sunt consecintele (din pacate, dure) ale acesteia… Unde e limita peste care nu poti sa treci in incercarea de a fi cu adevarat liber si sa evadezi din cusca normelor impuse de societate?”

Trailer: https://youtu.be/GlA6wVbMMII

Biletele pot fi achizitionate de pe platforma bilet.ro si de la Casa de bilete a Teatrului EXCELSIOR. Detalii: www.teatrul-excelsior.ro.

Punk Rock este cea de-a patra din seria celor sapte productii care vor avea premiera pana la finalul acestei stagiuni la Teatrul EXCELSIOR.

PUNK ROCK    de Simon Stephens

Distribuția:

William Carlisle – Dan Pughineanu
Bennett Francis – Matei Arvunescu
Chadwick Meade – Alex Popa
Lilly Cahill – Ioana Niculae
Cissy Franks – Ana Udroiu
Nicholas Chatman – Alex Calin
Tanya Gleason – Teo Dinca
Dr. Richard Harvey – Oliver Toderita / Robert Radoveneanu

Regia: Vlad Cristache | Scenografia: Andreea Tecla | Lighting design: Cristian Simon | Preparator muzical percutie: Lucian Maxim | Preparator muzical chitara si bas: Adi Coman | Grafica covor scena: Karla-Maria Brosteanu | Producator delegat: Vasea Blohat | Video si grafica afis: Iustin Surpanelu | Fotografii: Andrei Gindac

Recomandat: 15+