Comunicate Sport

Semifinalele si Finala UEFA EURO U21 sunt live la TVR 1

Saptamana aceasta urmarim in direct duelurile primilor clasati in competitia organizata anul acesta de Romania si Georgia. Aflam cine ocupa podiumul pe 5 iulie, de la 19:00 si 22:00, respectiv pe 8 iulie, de la ora 19:00, la TVR 1.

Timp de trei saptamani, din 21 iunie, la TVR s-a jucat fotbal. Juniorii au aratat ca fotbalul profesionist ne va oferi in continuare spectacol, situatii imprevizibile si emotii la cote maxime. In calitate de _official broadcaster_ al Campionatului European U21, organizat de Romania si Georgia, Televiziunea Romana a transmis in exclusivitate toate partidele competitiei. Semifinalele si finala CE U21 se vad, de asemenea, in direct, la TVR 1, pe 5, respectiv 8 iulie.

„Doua confirmari si doua surprize, asta e rezumatul sferturilor de finala ale Campionatului European de tineret”, este concluzia jurnalistului TVR Emil Hossu-Longin, unul dintre comentatorii meciurilor. „Desi rezultatele excelente ale englezilor, victorii pe linie fara gol primit, le pot atribui calitatea de musafiri neasteptati in elita competitiei”, continua el, argumentand ca Anglia a jucat o singura Finala in ultimii 30 de ani si „a avut nevoie de un antrenor irlandez pentru a ajunge sus.”

La randul ei, Spania e „o constanta, cu 3 titluri si o Finala in 12 ani, si o noua generatie de fotbalisti creata in cel mai frumos si eficient campionat al lumii, La Liga”, explica jurnalistul. Iar Ucraina, cea care va intalni reprezentativa ibericilor in semifinala 2 a competitiei, „are doi jucatori de clasa, portarul Trubin si mijlocasul ofensiv Sudakov, si un fotbalist de top, Mihaylo Mudryk. Omul pe care Chelsea a platit 70 de milioane a debutat in sferturi si a trimis acasa Franta cu un penalty obtinut si o pasa geniala pentru golul de 2-1″.

Pe de alta parte, Israel „nu are nici campionat puternic, nici vedete, nici palmares, dar are inima, ambitie, tupeu si o omogenitate remarcabila a lotului. Asa cum am avut noi in 2019, la turneul care ne-a oferit atata bucurie”, mai spune el.

Pe 5 si 8 iulie, la TVR 1 sunt programate semifinalele si finala Campionatului European U21, Georgia – Romania 2023, dupa urmatorul program:

Semifinala 1: Israel – Anglia, miercuri, 5 iulie, ora 19:00
Transmisiune directa de la Batumi, Batumi Arena; comentator Narcis Selaru.

Semifinala 2: Spania – Ucraina, miercuri, 5 iulie, ora 22:00
Transmisiune directa de la Bucuresti, Stadionul Steaua; comentator Emil Hossu-Longin.

Finala, sambata, 8 iulie, ora 19:00
Transmisiune directa de la Batumi, Batumi Arena; comentator Emil Hossu-Longin.

Meciurile sunt analizate de Tudor Furdui si invitatii sai in editiile speciale ”Studio Fotbal” difuzate imediat dupa inchierea partidelor.

Romania este prima tara care organizeaza pentru a doua oara un turneu EURO U21, dupa cel din 1998, iar Televiziunea Romana este si deaceasta data broadcaster oficial al competitiei.