Teatru si Film

Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu, decorat de Presedintele Romaniei cu Ordinul „Meritul Cultural” in grad de Comandor

Teatrului National „Radu Stanca” Sibiu i-a fost conferit Ordinul „Meritul Cultural” in grad de Comandor, Categoria D – „Arta Spectacolului”, de catre Excelenta Sa Presedintele Romaniei, Domnul Klaus Iohannis, cu prilejul Zilei Culturii Nationale, „in semn de apreciere pentru profesionalismul si daruirea cu care s-a pus, timp de generatii, in slujba artei si a publicului, cat si pentru contributia adusa la afirmarea pe plan intern si international a valorilor culturii romanesti”.
Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului National „Radu Stanca” si presedintele Festivalului International de Teatru de la Sibiu, a primit inalta si onoranta distinctie in cadrul ceremoniei care s-a desfasurat vineri la Bucuresti si in cadrul careia au fost onorate institutii si personalitati ale culturii romanesti.
„Aici, in aceasta Sala a Unirii ne gandim cu totii la ceea ce inseamna comunitatea in care incercam sa aducem miracolul, ce inseamna dezvoltarea unui public si, mai ales, parteneriatele pe picior de egalitate cu marile teatre ale lumii. Ati recompensat institutii care, unele dintre ele, sunt de 235 de ani martori la ceea ce inseamna marea creatie a lumii in dialog. Multumim, Domnule Presedinte. Este o mare bucurie ca aici putem sa facem dialog in numele Marelui si Domnului Poet al Natiunii Romane”, a declarat Constantin Chiriac.
„Dumneavoastra, trupa Teatrului National „Radu Stanca” din Sibiu (…) ati oferit publicului in ultimele decenii perspective interesante catre universul fascinant al diversitatii umane. Romania este recunoscuta ca un spatiu al fortei si libertatii de creatie, care se prezinta lumii in fiecare an la marele Festival International de Teatru de la Sibiu”, a subliniat Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, in cadrul alocutiunii sustinute in cadrul ceremoniei de decorare a unor personalitati si institutii de cultura cu ocazia Zilei Culturii Nationale.
„Felicitari minunatului nostru Teatru sibian pentru o distinctie pe care o merita cu prisosinta. Felicitari domnului director Constantin Chiriac pentru neobosita daruire si implicare, in slujba culturii. Primaria Sibiu a finantat si continua sa sprijine aceasta institutie culturala, apreciata nu doar in Romania, ci in lume, intelegand importanta culturii pentru o comunitate deschisa si conectata la valorile reale, actul cultural formand caracterul, deschizand mintea si lumea”, a transmis Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu, institutie de cultura aflata in subordinea Primariei Sibiu si a Consiliului Local Sibiu, este unul dintre cele mai mari teatre din Romania si din Europa, infiintat in 1 iunie 1788.