Sport

#Tokyo2020: Partide spectaculoase de baschet, handbal si volei, in direct la TVR

Se anunta unele dintre cele mai tari partide de baschet, handbal si volei in ultimele zile de desfasurare a Jocurilor Olimpice. Este
vorba despre semifinalele si finalele de baschet, handbal si volei masculin, transmise in direct de TVR 1 si TVR 2.

Prima partida de baschet, semifinala dintre Statele Unite si Australia va fi in direct la TVR 1 joi, 5 august, de la ora 7:15, iar cea de-a doua, care opune Slovenia si Franta, se va vedea de asemenea in direct la TVR 1 in aceeasi zi, de la ora 14:00, ambele cu comentariul lui Emil Hossu-Longin.

Jurnalistul TVR Emil Hossu-Longin, prezent la Tokyo pentru a comenta competitiile sportive pentru telespectatorii TVR, ne pune in tema cu evolutia semifinalistelor la baschet masculin:

„Eliminarea Nationalei Spaniei din turneul de la Jocurile Olimpice a fost urmata de anuntul fratilor Pau si Marc Gasol ca se retrag din echipa nationala. Pau e ultimul component al Generatiei 1980, cea mai mare din istoria Spanie si, probabil, a Europei, care mai joaca. E campion cu Barcelona, dupa 20 de ani de la primul trofeu pe care l-a castigat in liga spaniola.

La prima sa participare la JO, Slovenia a ajuns in semifinale. Cu Luka Doncic, fenomenalul jucator de 22 de ani, Slovenia are 17-0 in meciurile oficiale jucate la Campionatul European 2017, turneul preolimpic si cel de la Tokyo.

Franta revine in semifinalele Jocurilor Olimpice dupa 9 ani, cu o echipa fortificata in NBA. Gobert, Batum, Fournier si ceilalti
„cocosi” au invins SUA in grupa si au potential sa ajunga, in premiera, la aurul olimpic.

Iar Australia e o constanta la nivel inalt si nu e deloc de neglijat, chiar daca americanii nici nu concep sa nu continue seria victoriilor din meciurile cu titlul pe masa”, puncteaza comentatorul TVR.

Tot joi, 5 august, la TVR 1 sunt programate semifinalele de handbal masculin: de la ora 11:00, in direct, urmarim Franta – Egipt,
comentator Cristian Mindru, iar de la ora 22:00, inregistrat (de la ora 15:00), meciul Spania – Danemarca, la microfon fiind jurnalistul Dragos Cojocaru.

„Marea surpriza o reprezinta nationala Egiptului. Africanii au ajuns in premiera in semifinalele turneului olimpic si doar pentru a doua oara intre primele patru la un turneu olimpic sau mondial. Semifinalele sunt Franta – Egipt si Spania – Danemarca, reeditarea semifinalei mondiale din acest an”, explica jurnalistul Cristian Mindru.

Cele doua semifinale de volei masculin – Brazilia – Rusia (in direct, ora 07:00, comentatori: Narcis si Mihaela Selaru), respectiv
Franta – Argentina (inregistrat, ora 17:00, aceiasi comentatori) pot fi urmarite la TVR 2, tot pe 5 august.

„Cat priveste turneul olimpic de volei masculin, campioana olimpica de la Rio, Brazilia, va intalni in semifinale Rusia (care joaca sub denumirea de Comitetul Olimpic din Rusia). Cele doua au jucat in grupe, iar reprezentativa Rusiei s-a impus cu 3-0. In cealalta semifinala se vor intalni Argentina si Franta. Sud-americanii au trecut dramatic de Italia, 3-2, in cea mai frumoasa partida a turneului si s-au calificat pentru prima data in semifinale, din 2000 incoace. Cele doua echipe s-au intalnit si in grupe, unde Argentina s-a impus cu 3-2”, ne face Cristian Mindru tabloul inaintea semifinalelor.

Programul transmisiunilor TVR de la Jocurile Olimpice de joi, 5 august, poate fi consultat aici . Finalele celor trei sporturi – baschet, handbal si volei – vor avea loc in weekend si pot fi vazute, de asemenea, in direct la TVR.